تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم آنچه باید درباره غذا‌های کنسروی بدانید دستگیری سارق حرفه‌ای موبایل با پوشش زنانه در مشهد + عکس تداوم توزیع شیر مدارس خراسان رضوی در سال آینده شکایت آموزش و پرورش علیه یک سریال نمایش خانگی چرا زوجین اغلب بعد از ۸ سال زندگی مشترک از هم جدا می‌شوند؟ سرگذشت تلخ زنی در مشهد که به تله مرد شیطان صفت افتاد بازسازی صحنه سقوط و مرگ مشکوک جوان ۱۷ ساله در مشهد جوان مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) لغو ۲ پرواز ایلام - تهران به علت شرایط نامساعد جوی (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) متناسب‌سازی حقوق بیشترین دغدغه بازنشستگان است
سرخط خبرها

کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین آلاینده زمین را بشناسید

  • کد خبر: ۹۴۳۵۷
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین آلاینده زمین را بشناسید
ته سیگار‌ها همواره یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب و خاک در دهه‌های اخیر بوده اند و در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، سهم آن‌ها از کل پسماند‌های دنیا؛ چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ ته سیگار‌ها همواره یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب و خاک در دهه‌های اخیر بوده اند و در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، سهم آن‌ها از کل پسماند‌های دنیا؛ چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است. آمار فاجعه باری که به خوبی نشان می‌دهد ته سیگارها، بزرگ‌ترین دشمنان زمین هستند و برای کاهش آلودگی آن ها، باید به تمهیدات جدی اندیشید.

سالانه در سراسر دنیا نزدیک به ۶ تریلیون نخ سیگار مصرف می‌شود که از این آمار، پسماند ۴.۵ تریلیون نخ در طبیعت رها می‌شود. به این صورت ته سیگار‌ها بیشترین حجم زباله رها شده در طبیعت را تشکیل می‌دهند و تنها یک سوم آن‌ها سر از سطل زباله درمی آورند. ۷ سال پیش بود که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در دو دهه گذشته، کارخانه‌های سیگارسازی ۴۵ میلیون تن زباله جامد، ۶ میلیون تن زباله نیکوتین و ۴۰۰ هزار تن زباله شیمیایی تولید کرده اند و امروز این آمار، افزایش درخورملاحظه‌ای یافته است.

این حجم می‌تواند به کاهش رشد گیاهان و جوانه زدن آن‌ها منجر شود و آخرین پژوهش مجله ایمنی محیط زیست و سم شناسی، ته سیگار‌ها تا ۲۵ درصد؛ از رشد گیاهان می‌کاهند و تا ۵۷ درصد از وزن ریشه را کم می‌کنند.

این مطالعه در سال ۲۰۱۹ و در دانشگاه Anglia Ruskin انگلستان انجام شده است و با این حال، هنوز هم ابعاد بسیاری از تأثیر آلایندگی ته سیگار بر گیاهان مشخص و واضح نیست. برخلاف باور عموم که گمان می‌کنند، فیلتر سیگار بافت نرم و پنبه‌ای مانندی دارد و به سرعت تجزیه می‌شود، باید گفت که این فیلتر از پلاستیکی با ماندگاری بالا تهیه می‌شود و تجزیه آن می‌تواند بین ۱۸ ماه تا ۱۰ سال زمان ببرد و به بحران میکروپلاستیک‌ها در جهان دامن بزند. افزون بر نیکوتین؛ آرسنیک، سرب، مس و کروم نیز از فلزات سمی و سنگینی هستند که سالانه به مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزی منجر می‌شوند و به چرخه غذایی انسان بازمی گردند.

در کنار مهم‌ترین توصیه، که ترک سیگار است؛ می‌توان به مصرف کنندگان آن آموزش داد تا مسئولانه‌تر سیگار بکشند و به بحرانی که به واسطه فیلتر‌های سیگار پیش روی داریم، دامن نزنند. مهم‌ترین و اولین قدم برای این کار، این است که تحت هیچ شرایطی ته سیگار را در کوچه، خیابان، جنگل، رودخانه، دریا و... رها نکنند و فیلتر‌ها را در جعبه‌ای کوچک و یا یک بطری پلاستیکی، جمع آوری کنند و دیگران را هم به انجام این کار تشویق کنند. در کنار همه این‌ها به نظر می‌رسد که باید قوانین سخت گیرانه تری برای جلوگیری از رها کردن ته سیگار در طبیعت به تصویب برسد و هزینه جمع آوری و معدوم سازی ته سیگار از تولیدکنندگان آن دریافت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->