تداوم بارش باران در کشور تا پایان اردیبهشت ماه فیلم قمه‌کشی در بیمارستان دلفان لرستان | قمه‌کش‌ها شبانه دستگیر شدند واژگونی آمبولانس خصوصی در یزد یک کشته و سه مصدوم بر جا گذاشت (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) اصابت صاعقه جان مرد ۵۰ ساله را در جلفا گرفت(۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) چطور می‌توان از سحر و جادو در امان ماند؟ پنج توصیه برای گفتگو با همسر پرتوقع زندگی با روبان‌های رنگی پاک کردن لکه شیر از روی فرش | برای رفع بوی بد شیر از روی فرش چه کنیم؟ چگونه توت را خشک کنیم که سیاه نشود ؟ | ۴ روش خشک کردن توت سفید در خانه تقویت ۷ عضو بدن با بوییدن گل سرخ علت سفیدک زدن لباس در ماشین لباسشویی و رفع آن چگونه مصرف برق لباسشویی و اتو را کم کنیم؟ اهدای ۸۰ هزار قطعه زمین به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر | نرخ باروری ثابت مانده است بارش باران شهر‌های خراسان رضوی را فراگرفت (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) کسانی که پوست حساس دارند فقط با این روش از ویتامین C استفاده کنند خواص شگفت انگیز روغن دنبه برای پوست | جوانسازی پوست با این روغن پرخاصیت ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو ضرری که نوشیدن قهوه با معده خالی برای سلامتی دارد چرا غذا‌های کودکان باید حاوی پروتئین باشد؟ یک‌سوم ایرانی‌‌ها فشارخون بالا دارند | ارتباط ازدواج‌‌های فامیلی با فشارخون بالا
سرخط خبرها

فواید تغذیه در طول درمان سرطان

  • کد خبر: ۲۲۵۰۱۷
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۸
فواید تغذیه در طول درمان سرطان
تغذیه مناسب به‏ ویژه در صورت ابتلا به سرطان بسیار مهم است، زیرا هم بیماری و هم درمان آن می ‏تواند نحوه تغذیه شما را تغییر دهد. آنها همچنین می‏‌توانند در نحوه تحمل برخی غذا‌ها و استفاده از مواد مغذی توسط بدن تأثیر بگذارند.

به گزارش شهرآرانیوز، سرطان یکی از بیماری‌های بسیار رایج و شایعی است که انسان‌های زیادی در سراسر جهان را درگیر کرده است؛ این بیماری می‌تواند به‌صورت خاموش در بدن افراد پیشروی کند و با درگیر کردن اندام‌های مختلف، زندگی یک فرد را تحت تاثیر قرار دهد.

سرطان (Cancer) در حقیقت به رشد کنترل نشده سلول‌های غیرطبیعی در بدن گفته می‌شود که در اثر تغییرات خاصی که در ژن‌ها ایجاد می‌شود، بوجود می‌آید.

در کنار توسعه علم پزشکی، تغذیه سالم و صحیح یکی از راه‌های مقابله با این بیماری شناخته شده است. به باور الهام رزم پوش، کارشناس گروه پژوهشی کیفیت زندگی پژوهشکده سرطان معتمد نیاز‌های تغذیه‌‏ای افراد مبتلا به سرطان در افراد مختلف متفاوت است. خوب خوردن به معنای خوردن غذا‌های متنوع برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز بدن برای مقابله با سرطان است.

این مواد مغذی شامل پروتئین‌‏ها، چربی‏‌ها، کربوهیدرات‌‏ها، ویتامین‏‌ها، آب و مواد معدنی است که در زیر نکات مهم هر یک ذکر شده است:

پروتئین‌‏ها

ما برای رشد، ترمیم بافت بدن و سالم نگه‏داشتن سیستم ایمنی بدن به پروتئین نیاز داریم. هنگامی که بدن شما پروتئین کافی دریافت نمی‏کند، ممکن است عضله را برای سوخت مورد نیاز تجزیه کند. این باعث می‏شود که بهبودی از بیماری بیشتر طول بکشد و مقاومت در برابر عفونت را کاهش دهد. افراد مبتلا به سرطان، اغلب بیش از حد معمول به پروتئین نیاز دارند. پس از جراحی، شیمی‏ درمانی یا پرتودرمانی، معمولاً پروتئین اضافی برای بهبود بافت‏ها و کمک به مبارزه با عفونت مورد نیاز است.

منابع خوب پروتئین شامل ماهی، مرغ، تخم مرغ، لبنیات کم چرب، مغز‌ها و برخی حبوبات است.

چربی‌‏ها

چربی‌‏ها نقش مهمی در تغذیه دارند. چربی‌‏ها و روغن‏‌ها منبع غنی انرژی برای بدن هستند. بدن، چربی‏‌ها را تجزیه می‏‌کند و از آنها برای ذخیره انرژی، عایق ‏بندی بافت‌‏های بدن و انتقال برخی از انواع ویتامین‌‏ها از طریق خون استفاده می‌‏کند.

شاید شنیده باشید که برخی از چربی‏‌ها از نظر دیگران برای شما بهتر هستند. بهتر است در انتخاب چربی‏‌ها دقت بسیاری به خرج دهید، انتخاب روغن‌‏های چند غیراشباع مانند روغن کانولا و تک اشباع مانند روغن زیتون بهترین انتخاب برای شماست. از مصرف روغن‏‌های جامد و هیدروژنه مانند انواع روغن‌‏های سرخ کردنی به شدت برای افراد مبتلا به سرطان مضر بوده و خطرات زیادی را به‏ همراه دارد. این روغن‏‌ها همچنین در مواد غذایی مانند کره حیوانی و گیاهی و فست فود‌ها به وفور وجود دارند؛ لذا آنها باید از دستور غذایی این افراد حذف شوند. همچنین این افراد از روغن‌‏هایی که به ‏صورت دستی تهیه می‏‌شوند مانند روغن کنجد نیز نباید استفاده کنند.

چربی‌‏های اشباع شده عمدتاً در منابع حیوانی مانند گوشت و مرغ، شیر کامل پرچرب، چربی، کره و پنیر یافت می‌‏شود. برخی از روغن‌‏های گیاهی مانند نارگیل، روغن هسته خرما و روغن نخل اشباع شده‏‌اند. چربی‏‌های اشباع می‏‌توانند کلسترول را افزایش دهند و خطر ابتلا به بیماری‌‏های قلبی را افزایش دهند.

منابع چربی‌‏های ترانس شامل غذا‌های میان وعده و کالا‌های پخته شده است که با روغن نباتی هیدروژنه تا حدی یا کوتاه شدن سبزیجات ساخته می‌‏شوند. چربی‏‌های ترانس به‏ طور طبیعی در برخی از محصولات حیوانی مانند محصولات لبنی نیز یافت می‌‏شوند. چربی‏‌های ترانس می‏‌توانند کلسترول بد را افزایش داده و کلسترول خوب را کاهش دهند. تا می‏‌توانید از چربی‌‏های ترانس پرهیز کنید.

کربوهیدرات‌‏ها

کربوهیدرات‏‌ها منبع اصلی انرژی بدن هستند. کربوهیدرات‌‏ها سوخت مورد نیاز بدن را برای فعالیت بدنی و عملکرد مناسب اندام‌‏ها می‏‌دهند. بهترین منابع کربوهیدرات‏‌ها – میوه‌‏ها، سبزیجات و غلات کامل –ویتامین‌‏ها و مواد معدنی، فیبر و عناصر غذایی گیاهی مورد نیاز سلول‌‏های بدن را نیز تأمین می‌‏کند.

فیبر بخشی از غذا‌های گیاهی است که بدن نمی‏‌تواند هضم کند. ولی تاثیر بسیاری در سلامتی بدن و دفع سموم و حفظ وزن افراد مبتلا به سرطان دارد. بهتر است از منابع کربوهیدرات‌‏های ساده شامل نان سفید، برنج سفید، ماکارونی غیر سبوس‏دار، غلات ساده تصفیه شده، تا حد امکان پرهیز شود. همچنین از شیرینی‏‌ها (مانند دسرها، آب نبات‏ها و نوشیدنی‏های حاوی شکر) نیز باید پرهیز شوند.

مکمل‌‏های غذایی

در دوره ابتلا به سرطان از دریافت سرخود انواع مکمل‌‏ها مانند آهن، مکمل مولتی مینرال، ویتامین و دیگر مکمل‏‌های غذایی باید پرهیز شوند و دریافت آنها تن‌ها با مشورت پزشک متخصص باید انجام شود. دریافت سرخود و بالای برخی مکمل‌‏ها با خطر عود سرطان و یا تشدید علایم و عوارض همراه است.


منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->