چه کار کنیم فرزندمان چاق نشود؟ ممنوعیت حجاب برای زنان مسلمان فرانسوی در المپیک پاریس چرا زنان بعد از یائسگی دچار بی اختیاری ادرار می‌شوند؟ دست‌هایی که بوی خیر می‌دهند موقوفات زنان از صفویه تا قاجار در مشهد ویدئو | زنان و دختران، قربانی‌های روابط بی حد و مرز آزادی جنسی سوء استفاده از کودکان را در تبلیغات ممنوع کنید پردرآمدترین مشاغل خانگی برای بانوان کدام‌اند؟ این خانم معلم کودکان بازمانده از تحصیل را نجات می‌دهد ضربه مهلک غرب بر بنیان خانواده با به رسمیت شناختن خانواده‌های تک والد و همجنس تأثیر شیردهی بر سیستم ایمنی مادر و نوزاد دستگیری مدیر یک آرایشگاه زنانه به خاطر استفاده دختر بچه در تبلیغات فرزندآوری باید یک ضرورت ملی باشد نسل جوانِ باغیرت، متعهد و مسئولیت‌پذیر، نیاز آینده جامعه ماست شرایط حجاب با اجرای طرح نور تغییری کرده است؟ رسالت رو به گسترش آموزش زنان؛ کاهش شکاف جنسیتی کاهش مصرف نمک، راهی برای تسکین دردهای زنانه تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد رشد ۲.۴۳ درصدی موالید مادران ۲۰ تا ۲۴ سال پویش ملی «مادران نسل رضوی» از دهه کرامت در سراسر کشور آغاز خواهد شد
سرخط خبرها
تأثیر داروهای جوان ساز و ضد آفتاب ها بر پوست

تأثیر داروهای جوان ساز و ضد آفتاب ها بر پوست

  • کد خبر: ۲۲۲۷۴۵
  • ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۶
به گفته عضو انجمن پوست و موی ایران مصرف ضد آفتاب و مرطوب کننده یکی از مهم ترین و اصولی ترین روش های مراقبت از پوست است که می تواند میزان درخواست عمل های زیبایی پوست در سنین بالاتر را کاهش دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، نیلوفر نجار می‌گوید: بیماری‌های پوستی طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها را شامل می‌شود و در دنیا حدود ۳۰۰۰ بیماری پوستی وجود دارد.

این متخصص پوست و مو بیان می‌کند: بزرگ‌ترین ارگان بدن به عنوان نخستین ارگانی که با پیرامون ما تماس دارد، پوست است و بسیاری از اتفاقاتی که در بدن ما می‌افتد می‌تواند به صورت تظاهرات پوستی خود را نشان دهد.

بیماری‌های پوستی شایع در کشور

عضو انجمن پوست و موی ایران درباره بیماری‌های پوستی شایع در کشور می‌گوید: برخی بیماری‌های پوستی مخصوص مناطق خاصی از اقلیم و جغرافیاست. برای مثال بیماری «لاین» بیشتر در نواحی اروپایی وجود دارد و بیماری «شاگاس» مخصوص قاره آمریکا و آفریقاست. در کشور ما نیز بیماری‌هایی مانند اگزما، لک و پیس، آکنه، ریزش مو، صدف، سالک و در مناطقی محدود، بیماری جذام شایع است.

وی ادامه می‌دهد: یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که در مراحل تشخیص و درمان ضایعات پوستی وجود دارد، تشابه تظاهرات در ضایعات پوستی است که این موضوع تخصص بالایی را می‌طلبد تا بتوان تظاهرات پوستی را از هم تفکیک کرد.

نجار عنوان می‌کند: یکی دیگر از بیماری‌های شایع پوست و مو، «لیکن پلان» است که افراد ۱۴ تا ۵۰ساله با تظاهرات پوستی متفاوت به آن مبتلا می‌شوند. این یک بیماری خود ایمنی است که به صورت ژنتیکی منتقل شده و مو را درگیر می‌کند؛ بنابراین چنانچه در مراحل اولیه بیماری به درستی تشخیص داده نشود، در قاعده مو ایجاد التهاب کرده و می‌تواند منجر به ریزش قطعی و همیشگی مو شود.

تأثیر تغذیه بر پوست

دارنده رتبه برتر برد تخصصی پوست و موی ایران در سال ۹۸ درباره غذا‌های مؤثر بر سلامت پوست و مو می‌گوید: استفاده از غذا‌های فست فودی، سرخ شده و پر چرب، غذا‌های آماده و نیمه آماده با نگهدارنده‌های صنعتی می‌تواند تأثیر مستقیم بر سیستم ایمنی بگذارد و ما را دچار انواع بیماری‌ها کند. در حالی که بسیاری از بیماری‌ها با رعایت سبک زندگی و غذای سالم، بدون نیاز به دارو بهبود می‌یابند.

وی ادامه می‌دهد: برای مثال بیماری «صدف» در افراد چاق بسیار شدیدتر است و چنانچه این افراد رژیم غذایی سالم تری در پیش بگیرند، بدون استفاده از دارو می‌توانند بیماری را به خوبی کنترل کنند.

نجار درباره تأثیر استفاده از لوسیون‌ها و کرم‌ها تصریح می‌کند: استفاده از لوسیون و کرم به صورت یک درمان نگهدارنده و در راستای سبک زندگی سالم و معمول مراقبت‌های پوستی بسیار کمک کننده است. بویژه اینکه برخی از مردم جامعه درخواست اعمال زیبایی پوست از جمله لیفت صورت، حجم صورت و ... را دارند، اما شاید در طول زندگی شان هرگز از ضد آفتاب و مرطوب کننده استفاده نکرده باشند.

عضو انجمن پوست و موی ایران ادامه می‌دهد: مصرف ضد آفتاب و مرطوب کننده یکی از مهم‌ترین و اصولی‌ترین روش‌های مراقبت از پوست است که می‌تواند میزان درخواست عمل‌های زیبایی پوست در سنین بالاتر را کاهش دهد.

این پزشک متخصص پوست و مو درباره تأثیر دارو‌های خوراکی جوان سازی پوست تصریح می‌کند: تاکنون شواهد متقنی در این باره وجود نداشته هرچند در مطالعات و مقالات علمی اخیر نشان داده شده که مصرف داروی کلاژن خوراکی می‌تواند در پیشگیری از افتادگی و شل شدن پوست مؤثر باشد، اما خیلی نمی‌توان به این دارو‌ها به عنوان داروی خوراکی جوانساز استناد کرد.

دارنده رتبه برتر بورد تخصصی پوست و موی ایران در سال ۹۸ توصیه می‌کند: سلامت و ظاهر ما بسیار ارزشمندتر از این است که بی پروا چوب حراج به آن بزنیم؛ بنابراین چنانچه با علایمی غیر طبیعی در پوست و مو از جمله ریزش غیرمتعارف مو، تغییر ناگهانی رنگ و شکل خال یا هر ضایعه پوستی مواجه شدیم حتما باید با متخصصان پوست مشورت کنیم چراکه افراد زیادی برای درمان یا انجام اعمال زیبایی پوست با مراجعه به غیر متخصص، قربانی مداخلات نادرست و عوارض جبران ناپذیر ناشی از آن شده اند.

نجار در پاسخ به این پرسش که چگونه می‌توان به صحت ادعای تخصص پزشکان اعتماد کرد می‌گوید: مردم می‌توانند با مراجعه به سامانه‌های سازمان نظام پزشکی به راحتی در این باره صحت سنجی کنند چراکه تمام مشخصات کسی که ادعای پزشکی و تخصص دارد در این سامانه ثبت شده است.

منبع: قدس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.