فعالیت ۲۵۰ هزار نفر ساعت نیروی انسانی در سطح شهر پس از سیلاب مشهد تسهیلات ویژه پرداخت بدهی‌های ساختمانی شهرداری مشهد به مناسبت دهه کرامت پذیرش ۶۰ کارتن خواب در خانه سبز شهرداری مشهد طی ۴۸ ساعت گذشته (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) هواشناسی خراسان‌رضوی: دستگاه‌های بحران‌مدار استان آمادگی خود را حفظ کنند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) آماده باش ۸۵ گروه عملیاتی شرکت توزیع برق در پی هشدار هواشناسی مشهد آمادگی کامل ظرفیت‌های امدادی و هوایی هلال‌احمر خراسان‌رضوی برای مقابله با بحران سیل احتمالی هشدار سازمان آتش‌نشانی در خصوص احتمال قریب‌الوقوع سیل در مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پشت پرده سیل مرگ‌بار مشهد چه بود؟ سرپرست مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی: مشهدی‌ها امروز، شنبه در منزل بمانند و از هرگونه تردد شهری و بین شهری خودداری کنند آخرین گزارش محور‌های مسدود استان خراسان رضوی (۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) اعمال‌قانون ۱۳۹۵ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترافیک سنگین در بزرگراه‌ها، خیابان کوثر، میدان آزادی و میدان شهید فهمیده مشهد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) همه محور‌های اصلی خراسان‌رضوی باز هستند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد امروز پاک است (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) شهردار مشهدمقدس: همه مدیران شهری در آماده‌باش کامل به سر می‌برند + فیلم کدام مدارس مشهد فردا شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است؟ + جزئیات تاکید استاندار خراسان رضوی بر رسیدگی فوری به آسیب‌دیدگان سیل در کلات آیا مدارس مشهد و خراسان رضوی فردا شنبه (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است؟ مردم خیابان سپاه ۶۹ مشهد پس از لایروبی چه درخواست‌هایی از مسئولان دارند؟ محور کاشمر-نیشابور بازگشایی شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پایان فعالیت ۱۸ هزار واحد صنفی آلاینده در مشهد

  • کد خبر: ۲۰۷۸۱۸
  • ۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷
پایان فعالیت ۱۸ هزار واحد صنفی آلاینده در مشهد
مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری مشهد از پایان فعالیت ۱۸ هزار واحد صنفی آلاینده در این شهر خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، هم‌زمان با رشد شهرنشینی و گسترش شهرها، بسیاری از مشاغلی که پیش از این در خارج از شهر‌ها و تقریبا دور از مناطق مسکونی بودند، در دل شهر‌ها قرار گرفتند و آلودگی هوای ناشی از فعالیت این مشاغل به اضافه آلودگی‌های صوتی و بصری و سد معبر و ایجاد گره‌های ترافیکی و البته اعتراض مردم به حضور برخی از مشاغل در کنار گروه‌های جمعیتی، چاره‌ای برای مدیران و تصمیم‌گیران شهری باقی نگذاشت، جز اینکه از فعالیت این کارگاه‌ها و مشاغل، جلوگیری و آن‌ها را به خارج از شهر‌ها منتقل کنند.

برای همین هم ایده ساخت مجتمع‌های سامان‌دهی مشاغل در نقاطی دورتر از مناطق مسکونی، مطرح و در کلان‌شهر‌هایی مثل مشهد، از حدود یک دهه پیش عملی شد. تا امروز فقط در مشهد دوازده مجتمع تخصصی برای برخی از مشاغل مختلف مثل تعمیرگاه‌ها و سنگ‌تراشان و فلزتراشان و... ساخته شده است و کار ساخت سه، چهار مجتمع دیگر برای مشاغلی مثل انبار ضایعات، پرنده‌فروشان و تعمیرگاه‌های خودرو درحال انجام است. با این حال مشهد هنوز به چندین و چند مجتمع سامان‌دهی دیگر نیاز دارد و از طرف دیگر شهرداری هم آماده همکاری با سرمایه‌گذاران برای ساخت این مجتمع‌هاست.

حذف برخی از مشوق‌ها و تخفیف‌ها در قانون‌های تازه تصویب‌شده برای شهرداری‌ها، راه را برای ساخت این مجتمع‌های خدماتی سخت کرده است و حالا سرمایه‌گذاران میل و رغبتی برای این کار ندارند.

مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری مشهد می‌گوید که برای حل‌وفصل این مشکل ایجاد شده، به دنبال راهکار جدیدی برای ترغیب دوباره سرمایه‌گذاران به ساخت مجتمع‌های سامان‌دهی مشاغل هستند، هرچندکه برای سرعت گرفتن دوباره این ساخت‌وساز‌ها بهتر است که قانون‌های تصویب‌شده، اصلاح شوند.

تکالیف شهرداری‌ها برای ممانعت از ایجاد مشاغل آلاینده

سال ۱۳۳۴ که قانون شهرداری‌ها تصویب شد، بندی در ذیل ماده ۵۵ این قانون گنجانده شد که براساس آن شهرداری می‌توانست جلو افتتاح مشاغل یا فعالیت کارخانه‌هایی را بگیرد که به بهداشت شهر آسیب می‌زنند. این ماده قانونی ۱۰ سال بعد اصلاح و دست شهرداری‌ها برای برخورد با مشاغل مزاحم باز شد.

طبق اصلاحیه بند ۲۰ ماده ۵۵، شهرداری به صورت کلی موظف شد تا از ایجاد و تأسیس همه اماکن که به طریقی موجب بروز مزاحمت برای ساکنان شهر می‌شود یا مخالف اصول بهداشت هستند جلوگیری کند و اجازه تأسیس به مشاغل و کسب‌هایی ندهد که ایجاد مزاحمت و سروصدا یا تولید دود، عفونت یا تجمع حشرات و جانوران می‌کنند.

اما ابهامات این بند قانونی و گسترده‌تر شدن دایره شمول مشاغل مزاحم و آلاینده باعث شد تا سال ۱۳۹۶ هیئت دولت آیین‌نامه سامان‌دهی مشاغل و اصناف مزاحم شهری را تهیه و تصویب کند.

استفاده از ابزار‌های تشویقی مثل تعیین محل جدید استقرار، تأمین زیرساخت لازم و فراهم کردن تسهیلات بانکی برای تسهیل در انتقال مشاغل و صنوف به خارج از شهرها، ایجاد ظرفیت برای استقرار اصناف در شهرک‌های صنعتی و تعیین ۲۵ شغل و صنف به عنوان مصادیق مشاغل آلاینده و مزاحم جزو مهم‌ترین بند‌های این مصوبه لازم‌الاجرای دولت بود که از آن سال به بعد به عنوان قانون زیردستی همه سازمان‌های دخیل در ماجرای سامان‌دهی مشاغل مزاحم قرار گرفت.

اخطار به ۸۵۰۰ شغل مزاحم

در همین‌باره مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا به ارائه گزارشی از جزئیات شناسایی مشاغل مزاحم و آلاینده در سال جاری پرداخت و گفت: براساس بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها و در راستای سامان‌دهی مشاغل رسمی و کاهش آلاینده‌های صوتی و زیست‌محیطی و از همه مهم‌تر سامان‌دهی صنوف و مشاغل مزاحم شهری، همواره در شهر مشهد مشاغل مزاحم شناسایی و با آن‌ها برخورد می‌شود.

از ابتدای سال بیش از ۸هزارو۵۰۰ مزاحمت شغلی، شناسایی و به صاحبان آن مشاغل اخطار داده شد. علاوه بر این به دلیل توجه نکردن نزدیک به ۳ هزار واحد صنفی به اخطار اولیه ما برای تعیین تکلیف و خروج از مناطق مسکونی، با رأی کمیته بدوی و با تجمیع تمام پرونده‌های موجود، از فعالیت ۱۸ هزارو ۳۱ واحد صنفی آلاینده جلوگیری شد.

حسن کلیدری با اشاره به حمایت‌های شهرداری از سرمایه‌گذاران برای ساخت مجتمع‌های سامان‌دهی مشاغل ادامه داد: ماجرای سامان‌دهی مشاغل مزاحم برای شهرداری بسیار مهم است و ما هم از این موضوع حمایت می‌کنیم، چون به ساخت این مجتمع‌ها نیاز داریم، اما برخی قوانین مثل قانون درآمد‌های پایدار که به‌تازگی تصویب شده، باعث شده است تا برخی مشوق‌هایی که ما به سرمایه‌گذاران اعطا می‌کردیم تا برای ساخت مجتمع‌های شغلی اقدام کنند، حذف شود و همین موضوع باعث شده تا سرمایه‌گذاران رغبتی برای ساخت این مجتمع‌ها نداشته باشند و کار ساخت مجتمع‌های جدید به کندی پیش برود.

۳ مجتمع جدید در حال ساخت است

وی افزود: مشهد نیاز زیادی به مجتمع‌های جدید دارد، اما با وجود این قوانین و بسته‌شدن دست شهرداری برای حمایت از سرمایه‌گذاران نمی‌توانیم نیاز شهر را تأمین کنیم، چون قدرت مانور از ما گرفته شده است و تا این قوانین تغییر نکند یا اصلاح نشود، در کلان‌شهر‌ها نمی‌توانیم به کار سامان‌دهی مشاغل سرعت بدهیم.

کلیدری در ادامه از سه پروژه درحال اجرا برای سامان‌دهی مشاغل مختلف صحبت کرد و گفت: با وجود مشکلات پیش‌آمده، پروژه‌های درحال ساختی که داشتیم متوقف نشده و فرایند اجرایی آن‌ها در حال انجام است و به زودی به بهره‌برداری می‌رسند. ما در حوزه ضایعات سه مجتمع جدید خواهیم ساخت، مجتمع پرنده‌فروشان هم درحال طی مراحل پایانی ساخت است و هفتاد واحد صنفی می‌توانند در آن مستقر شوند و کار ساخت مجتمع آسکو پارس در بزرگراه پیامبر اعظم (ص) هم دارد انجام می‌شود. غیر از این مجتمع‌های درحال ساخت، پیش از این دوازده مجتمع دیگر برای مشاغل مختلفی مثل تعمیرگاه‌ها، فلزتراشان، سنگ‌تراشان و... ساخته و اصناف در آن مستقر شده‌اند؛ با این همه، اما نیاز شهر مشهد بیشتر از این تعداد است.

مدیرعامل سازمان سامان‌دهی مشاغل شهری با تأکید بر لزوم تغییر مدل و شیوه جذب سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در ماجرای ساخت مجتمع‌های سامان‌دهی مشاغل تصریح کرد: با این مدل فعلی و مشوق‌هایی که حذف شده است، کمتر کسی به سمت سرمایه‌گذاری در ماجرای سامان‌دهی مشاغل می‌آید و برای همین هم با همراهی شورای اسلامی شهر مشهد به دنبال این هستیم تا طرح و مدل جدیدی را برای سرمایه‌گذاری در ساخت این مجتمع‌ها ارائه کنیم و مشوق‌هایی را طراحی و مصوب کنیم که سرمایه‌گذاران به نقش‌آفرینی در این موضوع علاقه‌مند شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->