بیش از ۳ هزار نفر از حوادث ناشی از بارندگی خراسان رضوی دچار حادثه شدند انگیزه ۲ معتاد برای قتل هولناک مرد ۶۰ ساله در مشهد چه بود؟ + عکس بررسی پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی بابت رتبه‌بندی و متناسب سازی حقوق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | احتمال ایجاد روان‌آب و سیلاب در مشهد + فیلم مصرف برق خانه را چگونه محاسبه کنیم؟ + نحوه محاسبه امروز (۲۹ اردیبهشت) بازدید از موزه‌ها رایگان است واکسیناسیون راهکار موثر در کنترل بیماری سرطان دهانه رحم  عبور آمار قربانیان تصادفات رانندگی از مرز ۲۰ هزار تن امدادرسانی اورژانس پیش بیمارستانی به ۲۵۰ مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی چرا حقوق و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی طبق برنامه پرداخت نشد؟ (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد بارش‌های بهاری خراسان رضوی به زندگی عشایری جان تازه‌ای بخشید جزییات تلفات سیل مشهد و ابعاد عملیات امدادگران میوه را برای سلامت می‌خورید یا لذت؟ راهکارهای کاهش کلسترول چیست؟ شناسایی مقصران احتمالی وقوع سیلاب مشهد، در دستور کار دادستانی نوشیدن چای تا چند فنجان مجاز است؟
سرخط خبرها

این نوشیدنی‌ها چربی کبد را تشدید می‌کند

  • کد خبر: ۱۷۸۲۱۷
  • ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۳
این نوشیدنی‌ها چربی کبد را تشدید می‌کند
تحقیق جدیدی توسط ینگ سان و همکارانش از بانک زیستی انگلستان، ارتباط بین مصرف برخی نوشیدنی‌ها و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را نشان داده است.

به گزارش شهرآرانیوز، مدیکال دیالوگ، نتایچ تحقیق حاکی از این مورد است که مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین شده، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش می‌دهد و شامل داده‌های ۱۳۶هزار و ۲۷۷ شرکت‌کننده بدون سابقه بیماری کبدی و بر تأثیر نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص بر توسعه بیماری کبد چرب غیر الکلی متمرکز بود.

در این تحقیق مقطعی، بیماری کبد چرب غیر الکلی با استفاده از شاخص کبد چرب، با نمره کوچکتر و مساوی ۶۰ که نشان‌دهنده وجود بیماری است، تعریف شد.

محققان از رگرسیون لجستیک برای تحلیل مقطعی و رگرسیون خطر متناسب کاکس برای بررسی طولی استفاده کردند. مدل آماری رگرسیون برای متغیر‌های وابسته دوسویی مانند بیماری یا سلامت، مرگ یا زندگی استفاده می‌شود.

یافته‌ها نشان داد که مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده با قند، نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص همگی با خطر بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هستند.

افرادی که این نوشیدنی‌ها را مصرف نمی‌کردند در مقایسه با کسانی که یک تا دو لیتر یا بیشتر در هفته مصرف می‌کردند، به‌طور قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر بود.

مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی ارتباط معنادارتری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد. در مقابل، مصرف آب میوه خالص ارتباط ضعیفی با این بیماری دارد.

علاوه بر این، تحقیق شرکت‌کنندگان را به‌مدت ۱۰ سال و دو ماه بررسی کرد که طی آن ۱۰۴۳ مورد ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بستری در بیمارستان ثبت شد.

مصرف نوشیدنی‌های شیرین شده مصنوعی در سطوح یک تا دو لیتر در هفته و بیش از دو لیتر در هفته به ترتیب با ۲۲ درصد و ۳۵ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بستری در بیمارستان مرتبط بود.

نتایج این تحقیق یک روند نگران‌کننده را برجسته می‌کند که نشان می‌دهد مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های مصنوعی شیرین ممکن است به پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->