چمران: شورا‌های شهر و روستا، انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند رئیس دیوان عالی کشور: سبقت در خدمت باید فرهنگ غالب در نظام شورایی کشور باشد + فیلم آموزش ایمنی و مواجهه با حریق برای ۱۲۴ هزار شهروند مشهدی گپ و گفت با میراث دار سنت پرورش اسب یورقه در مهدی آباد| ما که هرچه بردیم، با رفقا خوردیم   شهروند خبرنگار | درخواست به‌سازی پیاده‌رو «ابرار ۱۰» در مشهد + پاسخ سرویس‌دهی رایگان خط‌۲ قطارشهری مشهد در روز شهادت امام‌جعفرصادق‌(ع) اعمال‌قانون ۱۸۱۸ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۱ دستگاه خودروی متخلف توقیف شدند (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) دردسر‌های بودار همسایگی با انبار‌های خانگی | دپوی ضایعات در منازل مسکونی شهرک صابر مشهد ایست‌کار‌های مشهد، الگوی کشور | بیمه کارگران ایست‌کار‌ها در اولویت باشد هوای چهار منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار گرفت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث ۱۴ بوستان بزرگ در شهر مشهد | پروژه‌های زودبازده‌ برای محرومیت‌زدایی از حاشیه شهر ترافیک سنگین در بولوار ملک‌آباد و وکیل‌آباد مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) حاجی بگلو: رویکرد و نگاه شورای ششم، تحقق عدالت‌محوری در مشهد است سردار رادان در مشهد: قسم به خون شهدا که حافظ سنگر حجاب هستیم| توطئه عریانی و برهنگی، برنامه نفوذ دشمن برای براندازی است مشهدالرضا(ع)، هم‌صدا با طنین حجاب و غیرت | اجتماع باشکوه حمایت از «طرح نور فراجا» برگزار شد + فیلم بلاتکلیفی ۴۵۰‌هزار هکتار از اراضی ملی خراسان رضوی شهروند خبرنگار | درخواست ترمیم آسفالت در بلوار شهید آوینی مشهد + پاسخ شهردار مشهد: کلان‌شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی پیشرو است هوای هشت منطقه کلانشهر مشهد امروز پاک است (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

احیای بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند بازگشت مجدد زندگی و سکونت شهروندان است

  • کد خبر: ۱۱۳۸۰۹
  • ۰۲ تير ۱۴۰۱ - ۰۰:۴۲
احیای بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند بازگشت مجدد زندگی و سکونت شهروندان است
مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن گفت: احیای طرح بافت پیرامونی حرم رضوی نیازمند توجهات فرهنگی ویژه است.

گروه مشهد | شهرآرانیوز، مجتبی گیوه‌چی در مراسم افتتاحیه نهاد‌های فرهنگی «مکتب بافت» و «خانه خراسان» در خصوص راه‌اندازی این دو نهاد فرهنگی عنوان کرد: می‌خواهیم با این طرح که مفهوم سکونت و زندگی مردم را جدی گرفته، مجددا بازگشت مردم به بافت پیرامونی حریم رضوی را زنده کنیم. مکتب خانه بافت به عنوان یک نهاد فرهنگی که به صورت نیمه خصوصی اداره می‌شود، می‌خواهد پیش‌ران این اتفاق باشد.

وی گفت: احیای بافت پیرامونی با بازگشت مردم به آن برای طرح تاش اهمیت چندانی نداشت و همانند یک زمین سوخته با این بافت برخورد می‌کرد. بافت پیرامونی را باید مجددا از روایت آدم‌های آن زنده کنیم.

گیوه‌چی افزود: آینده مشهد از احیای بافت پیرامونی حرم می‌گذرد. خانه بافت مهم‌ترین دفتر مطالعات و اتاق فکر درباره بافت پیرامون حرم رضوی را تشکیل داده است. تشویش و آشوبی که در تمام ساحت‌های مدنیت و شهریت مشهد را تغییر داده باید از جایی که مداوا شود که ضربه خورده است.

مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن با بیان اینکه بافت پیرامونی از ساختمان‌ها و معماری اسلامی‌اش زنده نمی‌شود، خاطرنشان کرد: هرچند خانه‌های تاریخی باید محفوظ بماند، اما مردم مشهد نباید به عنوان خوابگاه به بافت اطراف حرم رضوی نگاه کنند.

وی در خصوص نحوه احیای بافت پیرامونی اظهار کرد: در گام اول باید نهاد‌های فرهنگی و مردمی با مشارکت مردم فعالسازی شوند. راهکار دیگر این است که در بافت پیرامونی مجاورت و زندگی مجددا زنده شود. فرهنگ، پیرامون زندگی شهروندان شکل خواهد گرفت، چرا که سرچمشه فرهنگ را زندگی مردم می‌دانیم. شاکله فرهنگ دارای سه اصل اقلیم، زبان و انسان است؛ که باید در بافت زنده شود.

گیوه‌چی بیان کرد: در وهله نخست در بافت پیرامونی حرم رضوی انسان نادیده گرفته شد. ۷۰ هزار نفر آستانه جمعیت طرح تاش به ۱۰ هزار نفر رسیده است. با آن طرح زندگی‌ها نابود و باعث کوچ مردم شد. مدیریت شهری در حال حاضر همراه است، اما اتفاقات دیگری هم باید رخ دهد. باید اصحاب فرهنگ را به این منطقه دعوت کنیم تا بازآفرینی مردم به این منطقه را رقم بزنند.

مدیر تسهیل‌گری و مشارکت‌های مردمی شرکت عمران و مسکن‌سازان ثامن با اشاره به اینکه قبلا این منطقه را تهی از معنا کرده‌اند و از هم اکنون باید توجه ویژه فرهنگی به این منطقه صورت بگیرد، یادآور شد: آستان قدس می‌گوید آن طرف دیوار حرم به ما ارتباطی ندارد، شهرداری هم می‌گوید بافت پیرامونی به ما مربوط نیست. در واقع بافت پیرامونی حرم رضوی به یک خلاء تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: راه حل این موضوع توجه اهل فرهنگ است. البته اقدامات فرهنگی باید در کنار رونق کسب و کار‌های محلی باشد. از همین رو پیش از آنکه مکتب بافت را راه‌اندازی کنیم، مجتمع اشتغال ایجاد کرده‌ایم. خیاط‌خانه، فرش دستباف و بازار سوغات در بافت پیرامونی ایجاد شده است که این مجموعه‌ها اغلب توسط زنان سرپرست خانوار درون بافت پیرامونی فعالیت دارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->