پهپاد‌های هلال احمر به محل حادثه بالگرد رئیس جمهور اعزام شدند شهرستان ورزقان کجاست و چقدر با تبریز فاصله دارد؟ منطقه جلفا کجاست؟ عواقب اجاره کارت‌های بانکی پلمب ۱۳ پاتوق خرده فروشان مواد افیونی در مشهد روزگار تلخ مرد مشهدی پس از ۵ ازدواج ناموفق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت ١۴٠٣) | آغاز مجدد بارش باران و رعدوبرق از اواسط هفته مردی که زن دومش را به قتل رسانده بود، از قصاص نجات یافت + عکس تولیت آستان قدس رضوی: مرکز درمان ناباروری بشری برای اقشار آسیب‌پذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است آموزش‌های تخصصی یک‌ساله برای زوجین در آستانه ازدواج برگزار می‌شود هزینه‌کرد ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان رضوی از سال ۱۳۹۹ تاکنون وزیر بهداشت در مشهد: مراجعه یک میلیون ‌و ۲۰۰ هزار نفر به مراکز درمان ناباروری کشور در سال گذشته مشاوره رایگان روانشناسی برای زوجین در سال اول زندگی مشترک مشکل تک‌جنسیتی سالمندی پیش روی کشور است بزرگ‌ترین مرکز درمان ناباروری شرق کشور در مشهد افتتاح شد + فیلم آیا برای سالمندی جمعیت آماده‌ایم؟ | جمعیت سالمندان جهان تا ۲۵ سال دیگر دو برابر می‌شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ نفر از حوادث ناشی از بارندگی خراسان‌رضوی دچار حادثه شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) تولید ۲ دارو بر پایه گیاه زعفران در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هوس خوردن برخی غذا‌ها نشان‌دهنده برخی کمبودها در بدن شماست ۵ دلیل که چرا آب گوجه‌فرنگی برای سلامتی شما مفید است
سرخط خبرها

ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟

  • کد خبر: ۹۴۸۲۲
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۳
ارتباط نعناع و خنک شدن دهان چیست؟
برای شما نیز پیش آمده است که هنگام خوردن نعنا احساس خنکی در دهان خود داشته باشید. آیا می‌دانید دلیل این حس چیست؟

به گزارش شهرآرانیوز، برخی از مواد غذایی پس از خوردن در دهان احساس خنک کنندگی ایجاد می‌کنند. فرقی ندارد که محیط بیرون چقدر گرم باشد، شما زمانی که این مواد غذایی مانند نعناع و فلفل را می‌خورید در دهان احساس خنکی می‌کنید. کپسایسین در فلفل ها، و منتول در نعناع سبب می‌شود زمانی که یک عدد نعناع یا شکلات نعنایی می‌خورید یا یک آدامس نعنایی می‌جوید، دهان شما خنک شود. در این بخش به شما می‌گوییم که چرا با خوردن نعناع در دهان احساس خنکی می‌کنید؟

چرا نعناع باعث خنک شدن دهان می‌شود؟

منتول و کپسایسین هر دو روی سیستم گیرنده‌های حسی تأثیر می‌گذارند و مواردی مانند لمس، دما و درد را تحت نظر دارند. نعناع روی مغز شما اثر می‌گذارد و باعث می‌شود که از بیرون احساس خنکی کنید. نورون‌های حسی که در پوست و دهان وجود دارند، می‌توانند احساسات مختلفی مانند گرما و سرما را حس کنند.

این نورون‌ها حاوی پروتئین مهمی می‌باشند که این پروتئین‌ها نقش حیاتی در کمک به احساس خنکی در دهان دارند و جریان یون‌ها را در غشای سلولی تنظیم می‌کنند.

این پروتئین یک کانال یونی است و کانال‌های یونی برای اینکه بتوانند پروتئین گیرنده محرک مورد نظر خود را تشخیص دهند، بسته می‌شوند. این کانال‌ها هنگام احساس خنکی باز می‌شوند تا یون‌های کلسیم و سدیم وارد سلول شوند. یون‌های تازه پتانسیل عمل را تحریک می‌کنند که سلول‌های عصبی را به مغز منتقل می‌کنند.

این یون‌ها با درگیر نمودن سلول‌های مغز و ارسال سیگنال‌هایی به مغز باعث ایجاد حس خنکی در داخل دهان می‌شوند. در کل مولکول‌های منتول سبب می‌شوند گیرنده‌های TRPM۸ کانال‌های یونی خود را باز کرده و یک پتانسیل عمل به مغز بفرستند و سبب خنک شدن دهان شوند، در واقع هیچ تغییر دمایی داخل دهان اتفاق نمی‌افتد، بلکه فقط احساس خنکی ایجاد می‌شود.

منبع: نمناک

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->