کشف ۱۴۰۰ گرم تریاک از معده یک قاچاقچی در بجستان (۳۰ اردیبهشت) سپاه مشهد و اصناف تامین برخی کالاهای ضروری سیل‌زدگان مشهد را برعهده گرفتند ادامه بارندگی و مه تا فرداشب در منطقه حادثه بالگرد رئیس‌جمهور بازداشت زن‌وشوهر کلاهبردار (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) بالگرد حامل ابراهیم رئیسی از چه نوعی بود؟ + تصویر بازدید از موزه‌های تاریخ طبیعی کشور تا سوم خرداد ماه رایگان است پهپاد‌های هلال احمر به محل حادثه بالگرد رئیس جمهور اعزام شدند شهرستان ورزقان کجاست و چقدر با تبریز فاصله دارد؟ منطقه جلفا کجاست؟ عواقب اجاره کارت‌های بانکی پلمب ۱۳ پاتوق خرده فروشان مواد افیونی در مشهد روزگار تلخ مرد مشهدی پس از ۵ ازدواج ناموفق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت ١۴٠٣) | آغاز مجدد بارش باران و رعدوبرق از اواسط هفته مردی که زن دومش را به قتل رسانده بود، از قصاص نجات یافت + عکس تولیت آستان قدس رضوی: مرکز درمان ناباروری بشری برای اقشار آسیب‌پذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است آموزش‌های تخصصی یک‌ساله برای زوجین در آستانه ازدواج برگزار می‌شود هزینه‌کرد ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان رضوی از سال ۱۳۹۹ تاکنون وزیر بهداشت در مشهد: مراجعه یک میلیون ‌و ۲۰۰ هزار نفر به مراکز درمان ناباروری کشور در سال گذشته مشاوره رایگان روانشناسی برای زوجین در سال اول زندگی مشترک مشکل تک‌جنسیتی سالمندی پیش روی کشور است
سرخط خبرها

دلایل ایجاد دندان نهفته چیست؟ +راه‌های درمان آن

  • کد خبر: ۹۴۷۹۶
  • ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
دلایل ایجاد دندان نهفته چیست؟ +راه‌های درمان آن
زمانی که دندانی نتواند به صورت کامل از لثه بیرون بیاید و داخل لثه پنهان باشد یا فقط قسمتی از آن رشد کند نهفتگی دندان رخ می‌دهد. در این حالت دندان در داخل لثه گیر می‌افتد و نمی‌تواند رشد خوبی داشته باشد و مشکلات زیادی را برای فرد به وجود می‌آورد.

به گزارش شهرآرانیوز، دندان نهفته، به دندانی گفته می‌شود که به علت کوچک بودن فک و کمبود فضا، نامتناسب بودن قوس دندانی، تراکم غیر طبیعی استخوان یا مزاحمت و اشغال فضا توسط دندان‌های مجاور، در زمان مناسب رشد نمی‌کند و معمولا روی آن با استخوان، بافت مخاطی یا هر دو پوشیده می‌شود.

شایع‌ترین دندان‌های نهفته به ترتیب عبارت است از: دندان‌های عقل، دندان‌های نیش بالا و دندان‌های آسیاب کوچک.

متخصصان توصیه می‌کنند که دندان‌های نهفته باید پس از تشخیص هر چه سریع‌تر خارج یا در صورت امکان از طریق روش‌های ارتودنسی به قوس دندانی هدایت شوند. با افزایش سن، جراحی دندان‌های نهفته دشوارتر  می‌شود و با عوارضی همراه خواهد بود.

در صورت امکان نداشتن هدایت دندان نهفته به جایگاه اصلی آن در قوس دندانی، خارج کردن آن ضروری است، زیرا می‌تواند موجب عفونت، ایجاد کیست، تومور، صدمه و بی‌نظمی در دندان‌های مجاور و خطر شکستگی استخوان فک در مواجهه با ضربات شود.

برای پیشگیری از نهفتگی دندان، تشخیص به موقع این اختلال و خارج کردن دندان نهفته باید به صورت منظم و از دوران کودکی تحت نظر دندان پزشک بود.

دلایل ایجاد دندان نهفته

در بعضی مواقع وارد شدن ضربه به فک کودکان باعث می‌شود دندان از لثه خارج نشود.

شکل ظاهری دندان در برخی شرایط باعث ایجاد دندان نهفته می‌شود. بزرگ بودن تاج دندان یا کج بودن دندان مانع خروج آن می‌شود.

کیست یا تومور در اطراف ریشه و تاج دندان باعث ایجاد نهفتگی در دندان می‌شود.

کوچک بودن فک

بزرگ بودن دندان نسبت به فک باعث ایجاد دندان نهفته در فک می‌شود.

عوارض دندان نهفته

۱- در صورت وجود دندان نهفته، استخوان فک دندان‌های اطراف آن تحلیل می‌رود و مقاومت آن کاهش می‌یابد.

۲- باعث بروز بیماری‌های لثه می‌شود.

۳- باعث ایجاد پوسیدگی دندان‌های اطراف آن می‌شود.

۴- در اثر فشاری که تاج دندان نهفته به ریشه دندان‌های اطراف خود وارد می‌کند موجب تحلیل ریشه می‌شود.

۵- یکی از مهم‌ترین مشکلات دندان نهفته این است که  باعث بروز تومور یا کیست در استخوان فک می‌شود.

۶- به دلیل کاهش مقاومت فک باعث ایجاد شکستگی در قسمت دندان نهفته می‌شود.

۷- باعث بروز نامنظمی در دندان‌ها می‌شود.

۸- مانع از پر کردن دندان‌های اطراف آن می‌شود.

منبع: خراسان 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->