ریزش آوار ساختمان در حال تخریب + تصویر (۳۰ اردیبهشت) تمدید ساعات کاری دفاتر ازدواج به مناسبت میلاد حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) کشف ۱۴۰۰ گرم تریاک از معده یک قاچاقچی در بجستان (۳۰ اردیبهشت) سپاه مشهد و اصناف تامین برخی کالاهای ضروری سیل‌زدگان مشهد را برعهده گرفتند ادامه بارندگی و مه تا فرداشب در منطقه حادثه بالگرد رئیس‌جمهور بازداشت زن‌وشوهر کلاهبردار (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) بالگرد حامل ابراهیم رئیسی از چه نوعی بود؟ + تصویر بازدید از موزه‌های تاریخ طبیعی کشور تا سوم خرداد ماه رایگان است پهپاد‌های هلال احمر به محل حادثه بالگرد رئیس جمهور اعزام شدند شهرستان ورزقان کجاست و چقدر با تبریز فاصله دارد؟ منطقه جلفا کجاست؟ عواقب اجاره کارت‌های بانکی پلمب ۱۳ پاتوق خرده فروشان مواد افیونی در مشهد روزگار تلخ مرد مشهدی پس از ۵ ازدواج ناموفق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ٣٠ اردیبهشت ١۴٠٣) | آغاز مجدد بارش باران و رعدوبرق از اواسط هفته مردی که زن دومش را به قتل رسانده بود، از قصاص نجات یافت + عکس تولیت آستان قدس رضوی: مرکز درمان ناباروری بشری برای اقشار آسیب‌پذیر که توان مالی ندارند، ایجاد شده است آموزش‌های تخصصی یک‌ساله برای زوجین در آستانه ازدواج برگزار می‌شود هزینه‌کرد ۱۳۴۶ میلیارد تومان برای بیمارستان رضوی از سال ۱۳۹۹ تاکنون وزیر بهداشت در مشهد: مراجعه یک میلیون ‌و ۲۰۰ هزار نفر به مراکز درمان ناباروری کشور در سال گذشته
سرخط خبرها

چرا دهانمان دائما آفت می‌زند؟

  • کد خبر: ۸۸۲۳۶
  • ۲۶ آبان ۱۴۰۰ - ۰۴:۰۰
چرا دهانمان دائما آفت می‌زند؟
آفت دهان یکی از بیماری‌های شایع دهان است که به صورت ضایعات دردناک در مخاط دهان، زبان یا لثه ظاهر می‌شود. آفت در دهان ممکن است منشأ ارثی داشته باشد یا توسط یک عامل محیطی مشترک مثل یک نوع ماده‌ی غذایی خاص و آلرژی‌زا بروز کند.

به گزارش شهرآرانیوز، راه گوارشی و تنفسی ما از مخاط پوشیده شده است. از خصوصیات زخم‌هایی که در مخاط ایجاد می‌شوند آن است که در روندترمیم به علت تجمع ماده‌ای به نام فیبرین رنگ سفیدی پیدا می‌کنند. در بیماری‌های تاولی مخاطی تاول‌ها بسیار سریع دردهان پاره می‌شوند و نمای آفت به خود می‌گیرند.

آفت براثر ضربه‌هایی مانند گاز گرفتن یا ضربه ناشی از مسواک زدن هم رخ می‌دهد. آفت مکرر یا راجعه شایع‌ترین نوع زخم دهانی است که بسیاری از ما آن را تجربه می‌کنیم. به‌طوری که از هر ۱۰۰نفر ۲۰تا۴۰ نفر دچار آن می‌شوند.

جالب است که در افراد غیر سیگاری بیشتر دیده می‌شود. این نوع آفت بیشتر بخش جلویی دهان، حلق و گاهی دستگاه تناسلی را درگیر می‌کند. اغلب موارد این آفت‌ها در مناطقی مانند داخل لب‌ها، مخاط داخل گونه‌ها یا زبان ایجاد می‌شوند و در سقف دهان که زیر آن سخت و استخوانی است، بروز نمی‌کنند.

علت ایجاد آن‌ها متعدد است. استرس، مواجهه با اشعه ماورای‌بنفش خورشید و خوراکی‌هایی مانند شکلات، گردو، فندق، جوز و گوجه‌فرنگی گاهی جز علل هستند.

به‌هرحال توجه به حساسیت‌های غذایی مهم است. در آفت‌های راجعه باید به سابقه مصرف داروهایی، چون ایپوبروفن توجه داشت. اندازه این آفت‌ها معمولا کوچک‌تر از یک سانتی‌متر است و شایع‌ترین علامت احساس درد است.

معمولا ظرف ۷تا۱۰ روز حتی بدون درمان بهبود می‌یابند و اثری از خود به‌جا نمی‌گذارند. استفاده از کورتون موضعی، محلول‌های ضد درد و دهانشویه برای درمان مؤثر است. یادمان باشد افتراق این نوع آفت از آفت ناشی از ویروس تبخال بسیار مهم است و سرخود نباید دارو‌هایی مانند کورتون استفاده شود.

از طرفی برخی بیماری‌ها مانند بهجت یا بیماری‌های گوارشی روده‌ای ممکن است با آفت تظاهر کنند. هرگونه زخم یا آفت دهانی یا حلقی که بیش از دو هفته دوام یابد، باید برای رد بدخیمی یا بیماری‌های خود ایمنی تحت نمونه‌برداری قرار گیرد.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->