توجه ویژه رهبر انقلاب به حوزه خانواده در پیام به ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری عزیزجمهور ویدئو | تجمع بانوان مشهدی درفراق خادم الرضا (ع) و یاران شهیدش مادرانه‌های بانوان مشهدی در فراق شهادت خادم الرضا (ع) و یارانش + تصاویر خانم پرستار مشهدی از تجربه‌ شیرین مادر چهار فرزند بودن می‌گوید آخرین سخنان شهید آیت الله رئیسی درباره بانوان + فیلم و عکس خزعلی: آیت‌الله رئیسی بر تحکیم خانواده و پیگیری امور بانوان تاکید داشتند هشت چکاپ مهم برای بانوان فیلم «زنانی که با گرگها دویده‌اند» اکران می‌شود؟ خزعلی: به دنبال افزایش دورکاری برای مادران شاغل هستیم بازارچه محصولات بانوان کارآفرین در دهه کرامت به صورت کشوری برگزار شد تصاویری بی‌مانند از جلوه‌های هنر در حرم بو می‌کشم طراوت این چشمه‌سار را ندا شهسواری برای سومین بار المپیکی شد گپ‌وگفت با نویسنده‌ای که ۴ کتاب امام‌رضایی دارد | هیچ‌وقت به تکرار نرسیدم گوهرشاد خاتون گزارشی از حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در منازل خانواده شهدا | مهمانِ مامان در آستانه تاریخ رند (۰۳/۰۳/۰۳) وزارت بهداشت برای متقاضیان سزارین‌های تقویمی خط‌ونشان کشید درباره خبرنگار شهیر فلسطینی که مهمان جشنواره «صبح» است | خون دلی که لعل شد‌ تیم ملی هاکی بانوان کشور در جایگاه پنجم آسیا قرار گرفت مردان و زنان ایرانی سال گذشته در چند سالگی پدر و مادر شدند؟
سرخط خبرها
افزایش خطر نازایی در زنان با مصرف قلیان

افزایش خطر نازایی در زنان با مصرف قلیان

  • کد خبر: ۲۱۵۸۰۶
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴
فوق‌تخصص بیماری‌های ریوی گفت: در حال حاضر متأسفانه شاهد مصرف بیش از حد قلیان در بانوان هستیم و این موضوع احتمال نازایی، سقط‌جنین، تولد نوزادان نارس و کم‌وزن را در زنان افزایش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا زاهد پورانارکی، فوق‌تخصص بیماری‌های ریوی اظهار کرد: مصرف دخانیات آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن وارد می‌کند. دود سیگار و قلیان بر عملکرد ریه تأثیر می‌گذارد و به‌علت استنشاق سطح بالای مونوکسیدکربن، این افراد در معرض خطر ابتلا به مشکلات تنفسی و ریوی قرار دارند.

وی افزود: در حال حاضر متأسفانه شاهد مصرف بیش از حد قلیان در زنان هستیم. پژوهش‌ها نشان می‌دهد بانوان بیشتر از آقایان قلیان مصرف می‌کنند و خطر استنشاق این ماده دخانی در زنان به علت تفاوت در هورمون‌هایی که دارند، بیشتر است. بیماری‌های انسدادی مزمن ریه، سرطان و … از جمله عوارض مصرف قلیان است همچنین در زنان احتمال نازایی، سقط‌جنین، تولد نوزادان نارس و کم‌وزن را افزایش خواهد داد.

زاهد پورانارکی با بیان اینکه یک پُک قلیان معادل یک تا پنج بسته سیگار به بدن آسیب می‌رساند، خاطرنشان کرد: مصرف تنباکوی فاسد، کهنه و غیرمجاز سبب ایجاد توکسین در بدن شده و بسیار مضر است.

وی با بیان اینکه مواد سمی دود قلیان می‌تواند در عروق مانده و باعث انسداد آن‌ها و در نتیجه بیماری‌های قلبی شود، افزود: کشیدن سنگین قلیان با سطح بالای تری‌گلیسیرید که یک عامل اصلی برای پیشرفت بیماری قلبی کرونری است، ارتباط دارد همچنین می‌تواند باعث تغییر در ضربان قلب و ایجاد آریتمی قلب شود.

این پزشک متخصص با بیان اینکه به علت مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می‌تواند عامل مهمی در رشد میکروب و قارچ باشد، اذعان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کشت مواد داخل شیلنگ قلیان حاوی صد‌ها نوع قارچ و میکروب بوده و به‌راحتی با دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت‌های مزمن می‌کند. ابتدا شخص متوجه بیماری خود نمی‌شود، اما سال‌های بعد به علت نفوذ این قارچ و میکروب در لایه‌های مختلف ریه، مبتلا به بیماری‌هایی مثل برونشیت، آمفیزم ریه و سرانجام آسم ایجاد خواهد شد این در حالیست که شخص هنگامی به بیماری خود پی می‌برد که متأسفانه چاره‌ای جز تحمل بیماری تا آخر عمر نخواهد داشت.

زاهد پورانارکی با بیان اینکه درصد قابل‌توجهی از افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند، دچار بیماری‌های عروقی و سکته خواهند شد و تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، مطرح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد ۹۰ درصد افرادی که مواد دخانی مانند سیگار و قلیان مصرف می‌کنند، مبتلا به انواع سرطان‌ها به‌ویژه سرطان ریه می‌شوند.

وی در پاسخ به اینکه برخی افراد معتقدند که از تنباکو‌های میوه‌های سبک استفاده می‌کنند و به این علت کمتر دچار مشکل و آسیب خواهند شد، آیا این فرضیه درست است؟ اظهارکرد: اصلاً نمی‌توان این فرضیه را قبول کرد چرا که به هرحال فرد دود قلیان را استنشاق می‌کند و از طرفی تنباکو‌های طعم‌دار که در قلیان‌های میوه‌ای استفاده می‌شود، خود نیز عامل بروز بیماری است؛ تنباکو‌ها معمولاً از میوه‌های کپک‌دار تهیه می‌شود.

این فوق‌تخصص بیماری‌های ریوی با بیان اینکه مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان بر تمام ارگان‌های بدن اثر می‌گذارد، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد سرطان دهان، مری، معده، مثانه، بیماری‌های قلبی، عروقی و ریوی در سیگاری‌ها و قلیانی‌ها بیشتر از سایر افراد جامعه است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.