رئیس سازمان حج: زمان ثبت‌نام عمره هنوز معلوم نیست | پیشاپیش عذرخواهی می‌کنیم! ۸ راهکار برای مقابله با سختی‌های زندگی دیوان عدالت هم شکایت بازنشستگان در مورد افزایش مستمری‌ها را رد کرد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای آرتریت یا التهاب مفاصل کدام است؟ بهترین شیوه تربیتی برای مقابله با فحاشی کودکان پیامدهای استفاده از تلفن همراه در سلامت کودکان مستمری فروردین‌ماه مددجویان سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود بدهی آموزش‌وپرورش به فرهنگیان بابت پاداش پایان‌خدمت ۱۴۰۲ | معوقاتی که تا اسفند پارسال تسویه شد چطور کار و زندگی مان را از هم جدا کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه ٢۶ اردیبهشت ١۴٠٣) | تداوم بارش باران و هوای خنک تا اواسط هفته آینده نشست بررسی راهکار‌های کسب مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری در مشهد برگزار شد طوفان با سرعت ۹۰ کیلومتر برساعت سبزوار را درنوردید (۲۶ اردیبهشت) + فیلم از شر دبش تا شهر دبش! رهایی از چوبه دار با ضمانت آقا | روایت بانوی مشهدی محکوم به قصاص که نجات یافت تعرض وکیل قلابی به زنان با تعارف کیک سمی در مشهد + عکس پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات و حق‌التدریس به روز شد راه اندازی خط تولید قطره های چشمی با همکاری شریک آلمانی در مشهد مشارکت ۳۰۰ میلیاردی مردم خراسان رضوی در مرمت مساجد و آثار تاریخی واکاوی روان‌شناختی ۳ پرونده همسرکشی جدید در مشهد تداوم بارش باران در کشور تا پایان اردیبهشت ماه
سرخط خبرها

تداخل دارویی، عامل ۴۰ درصدی مسمومیت‌ها در کشور

  • کد خبر: ۱۹۱۸۱۷
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
تداخل دارویی، عامل ۴۰ درصدی مسمومیت‌ها در کشور
ایرانیان عادت به مصرف خودسرانه دارو دارند و بیشترین مصرف‌کنندگان اقلام دارویی بوده، به خصوص افرادی که فقیر هستند امکان مراجعه به پزشک ندارند و بیشتر داروها را خودسرانه مصرف می کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز سه شنبه در نشست خبری رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت با محوریت تشخیص تداخلات دارویی که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده در بخش مراقبت های ویژه، بیمار هفت قلم دارو در یک روز مصرف می کند، افزود: ۸۰درصد مسمومیت کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنند به دلیل استفاده سهوی از داروهایی مانند متادون بوده است.

علیرضا زالی تاکید کرد: مسمومیت های دارویی سومین علت خطاهای پزشکی و ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه بشمار می رود.

وی اظهارداشت: با افزایش سن شانس استفاده همزمان چند دارو بالا می رود، اگر بیماری چهار دارو مصرف کند با اضافه شدن داروی پنجم میزان بروز تداخلات دارویی ۲۵ درصد افزایش می یابد.

زالی ادامه داد: تداخلات دارویی علت عمده بستری شدن افراد در بیمارستان است و زمان بستری در مراکز درمانی را افزایش می دهد.

مصرف خودسرانه دارو ممنوع

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید براینکه مصرف خودسرانه دارو ممنوع است، تصریح کرد: ایرانیان عادت به مصرف خودسرانه دارو دارند و بالاترین مصرف کنندگان اقلام دارویی بوده، به خصوص افرادی که فقیر هستند امکان مراجعه به پزشک ندارند و بیشتر داروها را خودسرانه مصرف می کنند.

زالی تاکید کرد: برای بیماریهای مزمن، کبدی، ریه، قلب و غیره مصرف دارو تنظیمات می خواهد که به دلیل مشکل اقتصادی‌ بیماران، نظم مصرف دارویی کاهش می یابد.

وی گفت: در بسیاری از منازل قفسه های دارویی وجود داشته که تاریخ مصرف برخی از آنها گذشته و این از علل مصرف خودسرانه دارو است.

ضرورت پرونده سلامت ایرانیان

زالی ادامه داد: گر پرونده سلامت ایرانیان الکترونیک شود پزشک به تاریخچه و مصرف داروهای بیمار دسترسی پیدا می کند و میزان خطر تداخلات دارویی می کاهد.
منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->