حامد کرزی: امیدوارم ایران با صبر از این مرحله دشوار عبور نماید وزیر خارجه طالبان پیام تسلیت ملت افغانستان را به کاظمی قمی ابلاغ کرد افغانستان، غم‌شریک مردم ایران کنسولگری افغانستان در مشهد: ما و مهاجران افغانستانی دعاگوی دولتمردان ایران هستیم طالبان: با بیم و امید سرنوشت هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران را دنبال می‌کنیم سازمان ملل: تغییرات اقلیمی اثرات ویرانگری بر مردم افغانستان دارند هشدار در رابطه با خطر وقوع سیل در ۱۲ ولایت افغانستان (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قربانیان سیل در افغانستان به ۴۰۰ نفر رسید (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تلفات حمله به گردشگران خارجی در بامیان به شش تن افزایش یافت هشدارها درباره خطر فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان پس از وقوع سیل هشدار درباره وقوع سیل در ۱۶ ولایت افغانستان سخنگوی وزارت خارجه اقدام تروریستی بامیان را محکوم کرد افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی سد سلما در هرات پر شد | هشدار درباره وقوع سیل در هرات سیل در ولایت غور افغانستان جان ۵۰ نفر را گرفت + فیلم و عکس غربت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران در حمله افراد مسلح ناشناس ۴ گردشگر خارجی در بامیان کشته شدند هشدار کاظمی قمی به اروپا | تداوم بحران در افغانستان گریبانگیر شما خواهد شد ویدئو | سیل در بغلان افغانستان به روایت تصویر هلال احمر از ارسال اقلام امدادی به مناطق سیل‌زده افغانستان خبرداد
سرخط خبرها

وزرای خارجه ۶ کشور جهان وضعیت زنان در افغانستان را بررسی کردند

  • کد خبر: ۱۷۲۰۲۲
  • ۱۰ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۶
وزرای خارجه ۶ کشور جهان وضعیت زنان در افغانستان را بررسی کردند
وزیران خارجه شش کشور از طالبان خواستند تا سیاست‌های خود در برابر زنان افغانستان را تغییر دهند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ وزیران خارجه شش کشور آلمان، فرانسه، اندونزی، لیختن‌اشتاین، مغولستان، و آفریقای جنوبی در نشستی در شهر اولان‌باتور در مغولستان خواهان لغو فوری محدودیت‌های طالبان بر زنان افغانستان شدند.

در بیانیه این نشست آمده است آنان خواستار مشارکت کامل، برابر، جدی و ایمن زنان در افغانستان‌اند.

در این نشست همچنین از طالبان خواسته شده است که فوراً از سیاست‌ها و اقدام‌هایی که زنان را از اساسی‌ترین حقوقشان و از جمله حق آموزش و اشتغال، آزادی گشت‌وگذار، و مشارکت جدی در زندگی عمومی محروم می‌کند، دست بکشند.

وزیران خارجه این شش کشور همچنین از تمام سازمان‌ها و کشورهای دیگر خواسته‌اند که بر پایه منشور سازمان ملل متحد، از نفوذشان برای لغو سیاست‌های سختگیرانه طالبان علیه زنان افغانستان استفاده کنند.

پیش از این نیز، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل متحد در جلسه افتتاحیه کمیسیون وضعیت زنان این نهاد گفته بود: با از بین رفتن پیشرفت در زمینه حقوق زنان در کشورهایی مانند افغانستان که در آن زنان و دختران در واقع از زندگی عمومی حذف شده اند، آنها از برابری جنسیتی بیش از پیش دورتر می‌شوند.

گفتنی است وزارت آموزش عالی طالبان بهمن ماه سال گذشته با ارسال نامه‌ای خطاب به دانشگاه‌ها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی در افغانستان، ثبت نام دختران در آزمون کنکور سال ۱۴۰۲ را ممنوع اعلام کرد.

بر اساس دستور العمل وزارت آموزش عالی دولت موقت طالبان، این نهاد در نامه‌ای به دانشگاه‌ها و مؤسسات تحصیلات عالی خصوصی افغانستان دستور داده که دانشجویان دختر جذب نکنند.

در نامه وزارت آموزش عالی طالبان همچنین آمده بود که دانشگاه‌ها و مؤسسات تحصیلی خصوصی مکلف هستند تا ۵ روز پیش از برگزاری آزمون کنکور، این وزارت و اداره ملی امتحانات را در جریان بگذارند تا هیأت مشترکی برای نظارت از روند آزمون کنکور تعیین شود.

از سویی دیگر عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد دولت موقت طالبان ۲۴ دسامبر اعلام کرده بود که استخدام زنان در سازمان‌های محلی و بین المللی مردم نهاد در افغانستان تا اطلاع ثانوی به حالت تعلیق درآمده است.

وزارت تحصیلات عالی طالبان نیز ۲۰ دسامبر طی نامه‌ای به تمام دانشگاه‌های دولتی و خصوصی افغانستان دستور داد که زنان این کشور «تا اطلاع ثانوی» حق ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها را نخواهند داشت.

منبع: YJC

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->