شرط مصر برای بازگشایی گذرگاه رفح تلفات جدید ارتش رژیم صهیونیستی در غزه رییس کل دادگستری خراسان رضوی: سلامت انتخابات و جلب مشارکت اولویت است اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) حزب‌الله جولان اشغالی را به آتش کشید نماینده روسیه: صدور قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام فقط شرایط را بدتر می‌کند تیراندازی در آمریکا یک کشته و ۲۶ زخمی برجای گذاشت آمادگی کامل مشهد و خراسان رضوی برای برگزاری چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری سخنگوی ستاد انتخابات: امروز ۳۷ نفر به ستاد انتخابات مراجعه کردند (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) یک دیپلمات انگلیسی از نقش ویرانگر غرب در بی‌ثباتی سیاسی افغانستان و منطقه پرده برداشت حملات موشکی سنگین مقاومت لبنان به شهرک‌های صهیونیستی وزیر فرهنگ لبنان برای عرض تسلیت به منزل شهید امیرعبداللهیان رفت جلسه ستاد پیشگیری و برخورد با جرایم و تخلفات انتخاباتی خراسان رضوی برگزار شد پخش زنده سخنرانی مقام معظم رهبری در سالروز رحلت امام خمینی(ره) در حرم مطهر رضوی احضار سفیر چین به وزارت امور خارجه (۱۳ خرداد) ادعای نماینده مجلس: جزئیات خرید سربازی به‌زودی اعلام می‌شود ویدئو | مستند «عاشق خمینی(ره)» محمود صادقی در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرد + فیلم فیلم | محمود احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد + صحبت‌ها و حواشی (۱۳ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پیش بینی رشد ۵۱ درصد نرخ باروری در برنامه هفتم توسعه

  • کد خبر: ۱۶۵۲۵۰
  • ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
پیش بینی رشد ۵۱ درصد نرخ باروری در برنامه هفتم توسعه
لایحه برنامه هفتم توسعه از سوی سازمان برنامه و بودجه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده است. در این برنامه پنجساله فصلی تحت عنوان «جمعیت و خانواده» وجود دارد که در این گزارش به بررسی بخش‌هایی از آن می‌پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، تازه‌ترین آمار‌ها از وضعیت نرخ رشد جمعیت در ایران خبر از بسته شدن پنجره جمعیت در کشور می‌دهد. بحرانی که در سالیان آینده می‌تواند با بحران کهنسالی در ایران همراه شود و تبعات منفی اقتصادی و اجتماعی زیادی را برایمان به همراه داشته باشد.

در تازه‌ترین آمار‌ها اعلام شده است که ایران پایین‌ترین نرخ باروری را در میان ۲۶ کشور اسلامی دارد. نرخ باروری در ایران اکنون بدون احتساب اتباع خارجی ۱.۶۵ است و با احتساب اتباع خارجی ۱.۷۴ است.

در برنامه پنج ساله هفتم توسعه پیش بینی شده است که نرخ باروری در کشور سالانه ۱۰ درصد رشد کند و در پایان برنامه به ۲.۵ برسد. منظور از نرخ باروری نرخ باروری کل یا نرخ فرزندآوری (Total fertility rate)، میانگین تعداد فرزندانی است که به ازای هر زن ۱۵ تا ۴۹ سال متولد شده است.

در این برنامه راهکار‌هایی برای افزایش نرخ باروری پیش بینی شده است. رشد سالیانه ازدواج و موالید- کاهش سالیانه سقط جنین و ناباروری- کاهش میانگین سن ازدواج - کاهش فاصله بین تولید فرزندان- کاهش فاصله تولد فرزند اول از ازدواج و نیز مدیریت مهاجرت داخلی و خارجی از جمله مواردی است که در این قانون به آن‌ها اشاره شده است.

در ماده  ۱۶۶ لایحه برنامه هفتم توسعه نوشته شده است: «دولت مکلف است در اجرای بند ۱۶ سیاست‌های کلی برنامه پنجساله هفتم، جهت اجرای کامل قانون حمایت از خانواه و جوانی جمعیت، منابع لازم را با رعایت ماده ۷۲ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس تقسیم کار ملی توسط ستاد ملی جمعیت در برنامه سالیانه و بودجه سنواتی دستگاه‌های ذیربط تامین و برنامه‌های خود را به گونه‌ای تدوین نماید که با رشد سالیانه ازدواج و موالید و کاهش سالیانه سقط جنین و ناباروری و میانگین سن ازدواج و فاصله بین تولید فرزندان و فاصله تولد فرزند اول از ازدواج و نیز مدیریت مهاجرت داخلی و خارجی به طور میانگین نرخ باروری با حداقل رشد سالانه ۱۰ درصد به هدف حداقل نرخ باروری ۲.۵ در پایان برنامه پنج ساله هفتم برسد.».

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->