اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) احتمال وقوع سیل و صاعقه در ۷ استان کشور (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو| پیکر هشتمین جانباخته سیل در خراسان رضوی پیدا شد فرماندار نیشابور: تا کنون هیچ خسارت جانی ناشی از سیل گزارش نشده است| برآورد خسارت ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی در این شهرستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام محور‌های مسدود در خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنترل کامل انتظامی و امنیتی در منطقه سیل زده سیدی مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟ شاهدان دروغگو در دادگاه| آیا مجازات شهادت کذب بازدارنده است؟ بارش شدید باران در شهر‌های خراسان رضوی | محور درگز-کلات مسدود شد افزایش ۳ برابری بارش‌های مشهد نسبت به سال گذشته| آب سد‌های مشهد ۶ درصد افزایش یافت (۲۷ اردیبهشت) اکران تصاویر مشاهیر به مناسبت دهه ادب و حماسه در مشهد خسارت سیلاب به بدنه و لایه‌های زیرین محوطه تاریخی یاریم تپه درگز (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بارش شدید باران در خراسان رضوی | احتمال سیلابی شدن مجدد مسیرها (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سردردهای میگرنی دومین عامل ناتوانی بشر در جهان است| عضویت ایران در انجمن جهانی سردرد تعطیلی محور‌های گردشگری، تفریحی و بوم‌گردی مشهد تا روز دوشنبه هشدار نارنجی هواشناسی در خصوص سیل در مشهد و ۱۸ شهر خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت) حضور ۱۵۰ گروه جهادی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل در خراسان‌رضوی ۵۰۶ سارق و مالخر در مشهد دستگیر شدند
سرخط خبرها

احتمالا «پژوهش» یک شوخی است!

  • کد خبر: ۱۴۰۱۹۱
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۷
احتمالا «پژوهش» یک شوخی است!
اصلا مگر می‌شود بدون پژوهش برنامه ریزی کرد؟ مگر می‌شود بدون برنامه ریزی کار کرد؟

اصلا مگر می‌شود بدون پژوهش برنامه ریزی کرد؟ مگر می‌شود بدون برنامه ریزی کار کرد؟ مگر نه اینکه در فرآیند پژوهش، استفاده از ابزار‌های آماری برای تجزیه و تحلیل داده‌های کمی، شرطی اساسی است؟ مگر نه اینکه آمار‌ها از دل پژوهش‌ها بیرون می‌آید و متقابلا پژوهش‌ها مبتنی و متکی بر داده‌های آماری است؟

آیا تغییر سیاست‌های هرازگاهی، ناشی از آمار‌های غلط نیست؟ آیا به نتیجه نرسیدن برخی سیاست‌های اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی، به در دست نداشتن آمار دقیق و پژوهش‌های علمی و واقعی برنمی گردد؟ واقعیت بیرونی، این گمانه را تأیید می‌کند وقتی می‌بینیم مسئول و سازمانی، آماری می‌دهد که با آمار مسئول و سازمان دیگر متفاوت است.

مگر مسئولان، زمانی که قرار است سخنانشان را به آمار مستند کنند، نباید به داده‌های آماری علمی و دقیق مراجعه کنند؟ وقتی وزیر و وکیلی که در تصمیم گیری‌ها و برنامه ریزی‌های کشور تأثیرگذار است، آماری را پیوست سخنانش می‌کند، انتظار عموم این است که این عدد و رقم‌ها با پشتوانه پژوهشی همراه باشد. مگر نباید جایی مانند مرکز آمار ایران یا مرکز پژوهش‌های مجلس، مرجع رسمی برای داده‌های آماری باشد که قطعا این داده‌ها هم براساس نظرسنجی‌ها و پژوهش‌های دقیق و علمی و واقعی انجام شده است؟

چرا گاهی بدون هیچ پایه پژوهشی، آمار‌های عجیب وغریب می‌شنویم؟ مثلا درباره همین موضوع حجاب که بحث داغ این روزهاست، عدد و رقم و آمار متفاوتی در میزان رعایت حجاب یا رعایت نکردن آن در جامعه، از گفته‌های برخی مسئولان به گوش می‌رسد. در حوزه‌های دیگر نیز با همین تفاوت‌های عجیب آماری روبه رو هستیم؛ حوزه مصرف انرژی، کار و بیکاری، مسکن، آسیب‌های اجتماعی، شاخصه‌های دین مداری در سنین مختلف اجتماعی و بسیاری دیگر از حوزه ها. طبیعی است که دستاورد این آمار‌های نایکدست و بدون پشتوانه پژوهشی، تصمیم گیری‌های ناسنجیده را به دنبال خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->