بمان برادر من، وقت، وقت رفتن نیست | سروده شاعر افغانستانی در سوگ سید ابراهیم رئیسی حامد کرزی: امیدوارم ایران با صبر از این مرحله دشوار عبور نماید وزیر خارجه طالبان پیام تسلیت ملت افغانستان را به کاظمی قمی ابلاغ کرد افغانستان، غم‌شریک مردم ایران کنسولگری افغانستان در مشهد: ما و مهاجران افغانستانی دعاگوی دولتمردان ایران هستیم طالبان: با بیم و امید سرنوشت هلیکوپتر حامل رئیس‌جمهور ایران را دنبال می‌کنیم سازمان ملل: تغییرات اقلیمی اثرات ویرانگری بر مردم افغانستان دارند هشدار در رابطه با خطر وقوع سیل در ۱۲ ولایت افغانستان (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قربانیان سیل در افغانستان به ۴۰۰ نفر رسید (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) تلفات حمله به گردشگران خارجی در بامیان به شش تن افزایش یافت هشدارها درباره خطر فروریختن منار جام در ولایت غور افغانستان پس از وقوع سیل هشدار درباره وقوع سیل در ۱۶ ولایت افغانستان سخنگوی وزارت خارجه اقدام تروریستی بامیان را محکوم کرد افغانستان ششمین کشور آسیب‌پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی سد سلما در هرات پر شد | هشدار درباره وقوع سیل در هرات سیل در ولایت غور افغانستان جان ۵۰ نفر را گرفت + فیلم و عکس غربت ناشران افغانستانی در جشن کتاب ایران در حمله افراد مسلح ناشناس ۴ گردشگر خارجی در بامیان کشته شدند هشدار کاظمی قمی به اروپا | تداوم بحران در افغانستان گریبانگیر شما خواهد شد ویدئو | سیل در بغلان افغانستان به روایت تصویر
سرخط خبرها

دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد

  • کد خبر: ۱۰۰۵۲۶
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۰
دانشگاه‌های دولتی افغانستان با تفکیک جنسیتی بازگشایی شد
دانشگاه‌های دولتی افغانستان درحالی بازگشایی شده است که کلاس‌های این دانشگاه‌ها با تفکیک جنسیت بازگشایی شده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شش ماه پس از بازگشت طالبان به قدرت، دانشگاه‌های افغانستان بازگشایی شده‌اند، اما تنها تعداد کمی از زنان به کلاس‌های درس بازگشته‌اند و این بازگشت در شرایطی است که کلاس‌ها تفکیک جنسیتی شده است.

اکثر مدارس متوسطه دخترانه و همه دانشگاه‌های دولتی به دنبال تسلط طالبان در تاریخ ۱۵ اوت بسته شدند، و این نگرانی‌ها را برانگیخت که زنان از تحصیل محروم شوند - همانطور که در دوره اول حکومت طالبان، از ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ اتفاق افتاد.

طالبانی‌ها همواره اصرار دارند که این بار اجازه خواهند داد تا دختران و زنان آموزش ببینند، اما فقط در کلاس‌های مجزا و بر اساس برنامه درسی اسلامی.

یکی از دانشجویان افغان که خواست تنها با نام بصیرا معرفی شود، گفت: "خوشحالم که دانشگاه از سر گرفته شد. ما می خواهیم به تحصیلات خود ادامه دهیم."

اما او گفت که کمبود استاد وجود دارد و افزود: "شاید این امر به این دلیل است که برخی کشور را ترک کرده اند."

پس از فروپاشی دولت نخست وزیر اشرف غنی که در پی تجاوز طالبان به کابل در اواسط ماه اوت رخ داد، ده ها هزار افغان، از جمله معلمان و اساتید این کشور را ترک کردند.

برخی از مؤسسات آموزش عالی دولتی در جنوب این کشور، ماه گذشته از سر گرفته شدند، اما روز شنبه دانشگاه کابل، قدیمی ترین و بزرگترین دانشگاه کابل با حدود ۲۵۰۰۰ دانشجو در سال گذشته، بدون هیاهو و با حضور تعداد کمی از دانشجویان بازگشایی شد.

همچنین گفته شده دسته کم ۱۹ موسسه آموزش عالی در افغانستان بازگشایی شدند. این در حالی است که هیچ دانشجویی به کلاس درس در دانشگاه پنجشیر بازنگشت.

پنجشیر آخرین ولایتی بود که سال گذشته به دست طالبان افتاد و چندین کلاس درس در آنجا ویران شد که همچنان بازسازی نشده است.

طالبان قبلاً گفته بودند که دانشجویان زن باید عبای سیاه روی و حجاب سر داشته باشند، اما از اصرار بر استفاده از "پوشیه" که در دوران حکومت قبلی آنها اجباری بود، دست برداشتند.

با این حال، چندین دانشجوط زن روز شنبه با لباس‌هایی متفاوت از لباس‌هایی که قبل از تسلط طالبان می‌پوشیدند، ظاهر شدند.

سهیلا رستمی، دانشجوی زیست شناسی در ترم آخر خود در دانشگاه بامیان، گفت: «من قبلاً هیچ حجابی نداشتم و این برایم تازگی دارد. من قبلا شلوار جین و سایر لباس های معمولی می پوشیدم و رعایت حجاب برای من دشوار خواهد بود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->