صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

روشنک: جهش تولید برمبنای دوپینگ دولتی نباشد

  • کد خبر: ۳۰۳۴۴
  • ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۹
گفتگو با محمدحسین روشنک، رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان در مورد راهکار‌های تحقق شعار سال
فرزانه شهامت/شهرآرانیوز - تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین را می‌توان پای ثابت پیشنهاد‌های بخش خصوصی، اعم از واقعی و خصولتی، برای حمایت از تولید به‌شمار آورد. با وجود این، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی معتقد است اگر مبنای تحقق شعار امسال بر دوپینگ دولتی باشد، جهش تولید حاصل‌شده، پفکی خواهد بود.
محمدحسین روشنک در گفتگو با شهرآرا منظور خود را بیشتر توضیح می‌دهد و می‌گوید: اینکه همه کسب‌و‌کار‌ها به دنبال دریافت دوپینگ‌های دولتی اعم از تسهیلات و غیر آن باشند، مثل آن است که انتظار داشته باشیم در یک مسابقه دو‌و‌میدانی، جلوی تمام رقیبان گرفته شود تا ما بتوانیم خوب بدویم و برنده شویم.
او با تأکید بر اینکه چنین سیاست‌هایی ناموفق‌ترین راه حمایت از تولید است و راه به جایی نخواهد برد، خودروسازی را مثال می‌زند و ادامه می‌دهد: نتیجه این سیاست می‌شود صنعت خودروسازی که با سال‌ها یارانه‌خوری، در شرایطی قرار دارد که اگر با عوارض ۲۰۰ درصدی به خودرو خارجی مجوز واردات داده شود، با مشکل مواجه خواهد شد. روی دیگر سکه این یارانه دادن‌ها، مجبور کردن مردم به استفاده از خودرو‌هایی با کیفیت پایین‌تر و قیمت بالاتر از خودرو‌های روز دنیاست. این دست صنایع روزی هم که قرار باشد وارد تجارت آزاد با دنیا شوند، اعتبارشان از بین می‌رود و از صفحه روزگار حذف می‌شوند. او مثال بعدی خود را این‌طور بیان می‌کند: در لزوم مبارزه با قاچاق، تردیدی وجود ندارد، اما باید سوی دیگر این قضیه را هم دید و پرسید چطور یک یخچال یا وسیله صوتی‌تصویری محصول کره و ژاپن از کردستان عراق با کولبری وارد کشور می‌شود، با پذیرش ریسک قاچاق و کرایه حمل به تهران و از آنجا به مشهد منتقل می‌شود؛ با این تفاصیل باز هم می‌تواند بازار تولید داخل را دچار آسیب کند؟ این‌ها نشانه‌های رقابت‌پذیر نبودن برخی تولیدات داخلی است و با حفظ این وضعیت، جهش تولیدشان بادکنکی خواهد بود. روشنک محصولات کشاورزی را از نمونه‌های موفق و رقابت‌پذیر کشور می‌داند و اضافه می‌کند: امروز خشکبار، میوه، گندم، مرغ، تخم‌مرغ، شیر و گوشت قرمز تولید داخل با تولیدات دیگر کشور‌ها از نظر کیفی قابل رقابت است. به خودکفایی هم رسیده‌ایم و امکان صادرات داریم. این‌ها از جمله مزیت‌هایی است که باید برای جهش تولید بر رویشان متمرکز شد. رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان‌رضوی ساختمان‌سازی و صنایع وابسته را نمونه‌ای دیگر از صنایع خودکفا با محصولاتی قابل رقابت با دنیا می‌داند و می‌گوید: نباید با تقلید از دیگر کشور‌ها در صنایعی که مزیتی در آن‌ها نداریم سرمایه‌گذاری و تسهیلات را تلف کنیم، بلکه باید به صنایع مزیت‌دار نیز صنایع کوچک و متوسطی که بدون دریافت وام موفق به ایجاد رونق شدند توجه و ضمن حمایت از آن‌ها برایشان برنامه‌ریزی و تعریف افق کنیم. روشنک می‌گوید: منتسب کردن تمام مشکلات تولید به تحریم از جمله بالابودن قیمت تمام‌شده آن هم در شرایطی که کارگر، ماده اولیه، انرژی و... در کشور ما ارزان‌تر از دیگر کشورهاست، سوء استفاده از واژه تحریم است. ریشه این دست آسیب‌ها به مدیریت برمی‌گردد و اینکه صنایع عمدتا خصولتی به حیاط خلوت برخی مسئولان تبدیل شده است و تا کسی می‌خواهد اعتراض کند و حرفی بزند، به او می‌تازند.
او ادامه می‌دهد: اگر بناست از روی دست کشور‌های دیگر نگاه کنیم، خوب است سبک مدیریت، حیاط خلوت نبودن بنگاه‌های اقتصادی، آزادی عمل و نوع حمایتشان از بخش خصوصی را یاد بگیریم.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.