رئیس سازمان حج: زمان ثبت‌نام عمره هنوز معلوم نیست | پیشاپیش عذرخواهی می‌کنیم! ۸ راهکار برای مقابله با سختی‌های زندگی دیوان عدالت هم شکایت بازنشستگان در مورد افزایش مستمری‌ها را رد کرد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای آرتریت یا التهاب مفاصل کدام است؟ بهترین شیوه تربیتی برای مقابله با فحاشی کودکان پیامدهای استفاده از تلفن همراه در سلامت کودکان مستمری فروردین‌ماه مددجویان سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود بدهی آموزش‌وپرورش به فرهنگیان بابت پاداش پایان‌خدمت ۱۴۰۲ | معوقاتی که تا اسفند پارسال تسویه شد چطور کار و زندگی مان را از هم جدا کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه ٢۶ اردیبهشت ١۴٠٣) | تداوم بارش باران و هوای خنک تا اواسط هفته آینده نشست بررسی راهکار‌های کسب مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری در مشهد برگزار شد طوفان با سرعت ۹۰ کیلومتر برساعت سبزوار را درنوردید (۲۶ اردیبهشت) + فیلم از شر دبش تا شهر دبش! رهایی از چوبه دار با ضمانت آقا | روایت بانوی مشهدی محکوم به قصاص که نجات یافت تعرض وکیل قلابی به زنان با تعارف کیک سمی در مشهد + عکس پرداخت حقوق معلمان خرید خدمات و حق‌التدریس به روز شد راه اندازی خط تولید قطره های چشمی با همکاری شریک آلمانی در مشهد مشارکت ۳۰۰ میلیاردی مردم خراسان رضوی در مرمت مساجد و آثار تاریخی واکاوی روان‌شناختی ۳ پرونده همسرکشی جدید در مشهد تداوم بارش باران در کشور تا پایان اردیبهشت ماه
سرخط خبرها

اول اراده، دوم ترک عادت

  • کد خبر: ۹۵۸۳۶
  • ۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶
اول اراده، دوم ترک عادت
حجت‌الاسلام متین قربانی - مبلغ و کارشناس آسیب‌های اجتماعی

اجتماع در واقع تعدادی از خانواده‌هاست که در کنار همدیگر جامعه را شکل می‌دهند؛ بنابراین درمان یا اتفاق‌ها در دل خانواده رخ می‌دهد. به همین علت، برای حل مشکل، تا زمانی که آحاد مردم اراده نکنند، در سطح جامعه نیز اتفاقی نخواهد افتاد.

به عبارت دیگر، باید این باور، تفکر و نگاه شکل بگیرد که خطر دم در خانه‌هاست و اگر افراد خانواده مدیریت و پیش‌گیری نکنند، آسیب خواهند دید.

حرفش را بشنویم

باید نکاتی را در پیش‌گیری از آسیب اجتماعی مدنظر داشت:
۱- حرف، نگاه و مسائل مرتبط با یک جوان را به عنوان معلم، مادر و پدر بشنویم.
۲- واقعیت‌ها و درگیری‌های ذهنی او را درک کنیم.
۳- روی ضعف‌های رفتاری یا پیش‌نیامده آن دقت کنیم. وقتی این حس را درک نکنیم، آسیب می‌بیند، زیرا به دنبال تأیید افراد می‌گردد. چون هر کسی سلیقه‌ای دارد، آن طور که بخواهد فرزند ما را تربیت می‌کند. او نیز به آدم‌هایی که تأییدش کنند شبیه می‌شود.
۴- در خانه به فرزند مسئولیت بدهیم.
۵- پاسخ‌گو به مسئولیت خودش باشد. یعنی باید بداند برای کارهایش باید علت داشته باشد. وقتی این‌طور شد، با اولین سیگار از خودش می‌پرسد چرا و چه پاسخی باید بدهد.
۶- ارتباط‌گیری مناسب با اجتماع و دوستان.

اراده، تنها راه‌حل

تنها راه پیش‌گیری و درمان در حوزه آسیب اجتماعی آن است که فرد اراده‌ای قوی داشته باشد. اول بداند و بپذیرد آسیب است، دوم اینکه بخواهد آن را ترک کند؛ بنابراین باید خط قرمز اجتماعی را در زندگی فردی رعایت کرد.

البته درک کردن هم چاشنی کار است. درک کردن به معنای راه آمدن با فرزند نیست بلکه باید بفهمیم در ذهن او چه می‌گذرد و با واقعیت‌های جامعه چه‌طور روبه‌رو می‌شود. پدر و مادر باید به فرزند اجازه بدهند ذهنیتش را به آن‌ها بگوید.

سپس برای نمونه اگر او فکر می‌کند قدرت داشتن یعنی کتک نخوردن و زور بازو داشتن، به او بگویند مسئله درست این است که قدرت داشتن یعنی تسخیر دل‌ها؛ وقتی دل دیگران را به دست بیاوری، قدرتمندترین انسان روی کره زمین می‌شوی و در واقع، هرکه با مردم درست رفتار کند و دل آن‌ها را بیشتر به دست بیاورد، قدرتمندترین است؛

بنابراین متأسفانه خیلی از رفتار‌های غلط به‌ویژه در شهر امام رضا (ع) هست که فقط باید با توجه به خط قرمز‌های دینی و اجتماعی و با اراده و درک همدیگر اصلاح شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->