عملیات گسترده هلال احمر در سطح استان خراسان رضوی تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تامین اجتماعی سازمان برنامه و بودجه اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان را به تاخیر نیندازد اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) احتمال وقوع سیل و صاعقه در ۷ استان کشور (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو| پیکر هشتمین جانباخته سیل در خراسان رضوی پیدا شد فرماندار نیشابور: تا کنون هیچ خسارت جانی ناشی از سیل گزارش نشده است| برآورد خسارت ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریالی در این شهرستان (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعلام محور‌های مسدود در خراسان رضوی (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنترل کامل انتظامی و امنیتی در منطقه سیل زده سیدی مشهد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) قصاص؛ مجازات تصادف فوتی بدون گواهینامه است؟ شاهدان دروغگو در دادگاه| آیا مجازات شهادت کذب بازدارنده است؟ بارش شدید باران در شهر‌های خراسان رضوی | محور درگز-کلات مسدود شد افزایش ۳ برابری بارش‌های مشهد نسبت به سال گذشته| آب سد‌های مشهد ۶ درصد افزایش یافت (۲۷ اردیبهشت) اکران تصاویر مشاهیر به مناسبت دهه ادب و حماسه در مشهد خسارت سیلاب به بدنه و لایه‌های زیرین محوطه تاریخی یاریم تپه درگز (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز بارش شدید باران در خراسان رضوی | احتمال سیلابی شدن مجدد مسیرها (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سردردهای میگرنی دومین عامل ناتوانی بشر در جهان است| عضویت ایران در انجمن جهانی سردرد تعطیلی محور‌های گردشگری، تفریحی و بوم‌گردی مشهد تا روز دوشنبه
سرخط خبرها

رژیم غذایی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر

  • کد خبر: ۹۱۲۰۰
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۰
رژیم غذایی مفید برای بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر
سندروم روده تحریک پذیر (Irritable Bowel Syndrome) اختلالی گوارشی است که در دراز مدت می‌تواند باعث عوارض مداومی گردد. با این که عوارض شدید و جدی ندارد، اما یک بیماری شایع میان افراد است.

به گزارش شهرآرانیوز،نشانگان روده تحریک‌پذیر (IBS) یک اختلال شایع گوارشی است که تا یک دهم افراد را گرفتار می‌کند. علائم این نشانگان شامل دل‌پیچه، اسهال، نفخ و آروغ زدن است. جای تعجب نیست که دچار بودن به IBS بر کیفیت زندگی شخص تاثیر بگذارد.

رژیم غذایی یک راه برای کنترل علائم IBS است. یک رویکرد درمانی شایع این است که از غذا‌هایی که باغت تحریک علائمتان می‌شوند، پرهیز کنید.

اما اگر در شناسایی غذا‌هایی که علائمتان را تشدید می‌کنند، مشکل دارید، ممکن است از یک رژیم غذایی حذفی به شما کمک کنید. یکی از بهترین رژیم‌های غذایی برای روده تحریک‌پذیر رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» (FODMAP) است.

«فودمپ» (FODMAP) کلمه‌ای اختصاری است به معنای «اولیگوساکاریدها، دی‌ساکارید‌ها و پلیول‌های تخمیرپذیر» است. این ترکیبات در واقع کربوهیدرات‌های کوتاه‌زنجیره هستند که در روده‌ها به خوبی جذب نمی‌شوند. این ترکیبات در بسیاری از غذا‌ها یافت می‌شوند و علائم IBS مانند اسهال، نفخ، درد شکمی و گاز روده‌ای را بدتر می‌کنند.

آز جمله غذا‌های حاوی «فودمپ»‌ها می‌ةوان به این‌ها اشاره کرد:

الیگوساکارید‌ها شامل فراکتان‌ها (موجود در گندم، پیاز و سیر) و گالاگتان‌ها (موجود در لوبیا، عدس و سویا).

دی‌ساکارید‌ها شامل لاکتوز (موجود در شیر و فراورده‌های لبنی).

مونوساکارید‌ها شامل فروکتوز (موجود در سیب و عسل).

پلیول‌ها شامل سوربیتول و مانیتول (موجود در برخی از میوه‌ّها، سبزی‌ها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی).

رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» در دو مرحله تجویز می‌شود. شما در مرحله اول در طول دو تا چهار هفته اغلب غذا‌های حاوی «فودمپ»‌ها را از رژیم غذایی‌تان حذف می‌کنید. بعد آن‌ها را با غذا‌هایی جایگزین می‌کنید که میزان «فودمپ»‌ها در آن‌ها کم باشد. در این مدت باید تغییر علائمتان را زیر نظر داشته باشید.

در مرحله دوم هر غذای معین حاوی «فودمپ» را در طول یک دوره شش تا هشت هفته‌ای بسته به میزان تحملتان به دوباره به رژیم غذایی‌تان اضافی می‌کنید. پزشک یا کارشناس تغذیه ممکن است به شما توصیه کند در این مدت یادداشت‌های روزانه غذایی بردارید و نموداری از علائمتان بکشید تا بتوانید غذا‌های مشکل‌آفرین و میزان آن‌ها را ردیابی کنید.

هدف این است که غذا‌هایی را پیدا کنید که علائم روده تحریک‌پذیر را در شما ایجاد می‌کنند تا بتوانید با محدود کردن یا حذف این غذا‌ها از رژیم غذایی‌تان بهبود پیدا کنید.

بررسی‌های انجام‌شده نشان‌دهنده موفقیت رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» در بهبود علائم روده تحریک‌پذیر بوده‌اند. پزشکتان هم می‌تواند به شما در به کار رفتن رژیم غذایی با میزان کم «فودمپ» کمک کند. توجه داشته باشید که هر کسی به طور متفاوتی به «فودمپ»‌ها پاسخ می‌دهد و برخی از افراد دچار روده تحریک‌پذیر می‌تواند میزان کم این ترکیبات را تحمل کنند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->