استفاده از نرم افزار تعیین اجاره بها اجباری است | پلمب ۱۶ بنگاه املاک در مشهد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سایر تکالیف مودیان اعلام شد جزییات تازه از نحوه فروش بلیت‌های اربعین (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط سرپرست ریاست جمهوری راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله تا یک ماه دیگر جزئیات جدید از فروش اینترنتی نان | چگونه اینترنتی نان بخریم؟ شرایط فروش فوری سه محصول ایران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا زمان واریز کالابرگ خرداد ۱۴۰۳ مشخص شده است؟ بازار طلای جهانی در انتظار سیاستهای پولی ایالات متحده آرام شد توزیع روزانه ۱.۵ تن گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازار در مشهد تحقق بیش از ۲۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری قبض‌های میلیونی در انتظار مشترکان بد مصرف برق قیمت جدید کوییک پلاس اتوماتیک اعلام شد + جدول (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) ارز ترجیحی شکر حذف شد | گرانی در انتظار شکر؟ فراخوان گمرک برای جاماندگان فعال‌سازی موبایل مسافری توزیع تایر با ارائه ضمانت‌نامه تولیدکنندگان سردرگمی سهامداران در بلاتکلیفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) طلای ۱۸ عیار در مشهد نسبت به دیروز گرانتر شد + جزئیات (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) نظر کارشناسان بازار‌های مالی درباره وضعیت بازار‌ها با توجه به انتخابات پیش رو + نمودار بانوان مشهدی چگونه می‌توانند وام خوداشتغالی خیاطی دریافت کنند؟ قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال امروز | کاهش اندک حباب سکه (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) واردات تمام مدل‌های آیفون همچنان ممنوع است | آیفون ۱۳ دیگر ترخیص نمی‌شود از رهن ۷۰۰ میلیونی تا اجاره ۲۰ میلیونی آپارتمان در کوی امیرالمومنین مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) آدرس اشتباهی حمایت از تولید | درس‌هایی از تئوری رشد آدام اسمیت ممنوعیت فروش پرواز‌های چارتری لغو شد؟ تعاونی مسکن کارگران به طور جدی در دستور کار است
سرخط خبرها

افزایش یارانه دولت به گندم در سال آینده به ۳۰۰ هزار میلیارد ریال

  • کد خبر: ۸۶۹۷
  • ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۳
افزایش یارانه دولت به گندم در سال آینده به ۳۰۰ هزار میلیارد ریال
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: سال آینده رقم ۱۶۰ هزار میلیارد ریال یارانه دولت به واسطه افزایش قیمتی که در خرید تضمینی گندم رخ خواهد داد به ۳۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش می‌یابد.

یزدان سیف روز یکشنبه در جشنواره نان طیب که در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های آستان قدس رضوی در مشهد برگزار شد افزود: ارزش کل تولید زنجیره گندم، آرد و نان در کشور ۶۰۰ هزار میلیارد ریال است که از این میزان ۴۴۰ هزار میلیارد ریال سهم مردم است و ۱۶۰ هزار میلیارد ریال یارانه‌ای است که دولت پرداخت می‌کند.

وی اضافه کرد: ۵.۵ میلیون هکتار از زمین‌های کشور زیر کشت گندم است که از این میزان ۳.۸ میلیون هکتار به صورت کشت دیم و باقی آن به صورت کشت آبی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: دو میلیون نفر از جمعیت کشور اعم از کشاورزان و خانواده‌های آنان در تولید گندم مشغول فعالیت هستند این گندم از طریق ۱.۵ میلیون محموله از ۱۰۰ کیلوگرم گرفته تا ۲۵ تن تحویل مراکز خُرد می‌شود و در نهایت به میزان ۴.۵ میلیون تن در مراکز نگهداری، تجمیع ‌می‌شود.

سیف افزود: هزار و ۲۰۰ مرکز خرید در کشور در فصل خرید تضمینی گندم فعال می‌شوند که در هر مرکز پنج تا ۱۰ نفر نیروی کارآزموده فعال وجود دارد.

وی با اشاره به وجود ۴۰۰ سیلو و ۴۰۰ کارخانه آرد در کشور ادامه داد: کل اشتغال صنعت گندم، آرد و نان در کشور یک میلیون نفر با احتساب فعالیت یک کشاورز در هر زمین زراعی بدون خانواده هایشان است که از این تعداد حدود ۳۰۰ هزار نفر در نانوایی‌ها و مشاغل وابسته به آن فعالیت دارند و حدود ۶۶۰ هزار نفر کشاورز هستند که نان ۸۰ میلیون نفر جمعیت کشور را تامین می کنند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: ۱۱ تا ۴۸ درصد از انرژی مردم از نان تامین می‌شود و دولت برای ارتقای کیفی نان اقداماتی را از سال ۱۳۹۴ آغاز کرده است تا رفتار در حوزه تولید نان کیفی شود و از این سال تاکنون هیچ واردات گندمی به کشور انجام نشده و همه نیاز مردم ایران از تولیدات داخلی تامین شده است.

سیف افزود: هرچند در سال زراعی گذشته یعنی از آبان تا فروردین ماه بارش‌های خوبی صورت گرفت و کشت خوب در مناطق گرمسیر انجام شد اما در مقابل ۱.۵ میلیون تن گندم مناطق گرمسیر در نتیجه جاری شدن سیل فروردین ماه امسال از بین رفت.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر از اردیبهشت تا تیرماه بارندگی‌ها در مناطق سردسیر کشور کاهش و دمای هوا افزایش یافت و این موضوع باعث کاهش تولید گندم در این مناطق شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: قیمت گذاری صنف و صنعت در سال جاری به گونه‌ای بود که برای خیلی از کارخانجات آرد این انگیزه ایجاد شد که خود اقدام به خرید گندم کنند لذا میزان فروش گندم به کارخانه ها از ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تن در سال گذشته به ۴۰ هزار تن در سال جاری کاهش یافت.

سیف به دیگر اقدامات دولت در کیفی سازی تولید نان اشاره کرد و افزود: برای تقویت زنجیره گندم، از سال ۱۳۹۵ سامانه خرید گندم از کشاورزان به گونه‌ای راه‌اندازی شد که کیفیت گندم خریداری شده از کشاورز قابل رصد باشد.

وی ادامه داد: راه‌اندازی این سامانه و افزایش گردش اطلاعات مربوط به گندم کاران در وزارت جهاد کشاورزی و ارائه آموزش به کشاورزان باعث کاهش سن زدگی گندم از ۳۰۰ هزار تن به ۵۶ هزار تن در سال جاری شد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران افزایش گردش اطلاعات در حوزه پخش برای اصلاح امور، جداسازی گندم‌های سن زده، فعالیت مرکز تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی در خصوص واریته های گندمی که کیفیت بهتری داشت و برای نانوایی‌ها مفید بود را از دیگر اقدامات این شرکت برشمرد.

سیف افزود: برای کاهش حلقه‌های واسط بین خرید گندم تا کارخانه آرد، اولویت خرید گندم به مراکز دائم داده شد و براین اساس کرایه حمل به کشاورزان پرداخت شد به طوری که امسال ۶۵۰ میلیارد ریال در حوزه کرایه حمل به کشاورزان برای تحویل گندم به مراکز خرید دائم داده شد.

وی ادامه داد: حذف مراکز موقت خرید گندم و کاهش حلقه‌های واسط باعث صرفه جویی دو هزار و ۴۰۰ میلیارد ریالی دولت و درآمدزایی برای کشاورز شد.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران استانداردسازی مراکز خرید گندم، آموزش متصدیان آزمایشگاه مراکز خرید و سیستمی کردن کنترل کیفیت را از دیگر اقدامات دولت برای ارتقای کیفیت گندم دانست و گفت: آنالیز کیفیت یک میلیون و ۴۷۲ هزار محموله گندمی که تحویل شرکت بازرگانی دولتی ایران در سال جاری شد نشان می دهد که میزان گلتون و پروتئین گندم خریداری شده توسط این شرکت بین ۱۰.۵ تا ۱۳.۸ درصد و هکتولیتر آن بین ۷۴ تا ۸۵ درصد رسیده است.

سیف افزود: با اقدامات دولت، میزان سن زدگی در گندم تولیدی کشور از بیش از دو درصد به یک صدم درصد کاهش یافته است.

وی ادامه داد: برای ارتقای کیفیت زنجیره تولید نان در کارخانه های آرد، تلاش کردیم این واحدها در تولید آرد با مشکلی مواجه نشوند و طلبکار دولت نگردند از این رو مطالبات کارخانه ها از دولت به صورت اقساط در حال پرداخت است.

مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: دادن این اختیار به نانوا که خود آرد مورد نیازش را از کارخانه ها خریداری کند باعث ایجاد رقابت بین کارخانه های آرد شده است و سامانه خرید گندم نیز به نانوا این اجازه را می دهد که آرد را از کارخانه ها به اختیار خود بخرد.

سیف، راه‌اندازی سامانه حمل و نقل هوشمند آرد در ابتدای سال آینده و فعال شدن تیم‌های بازرسی نمونه گیری از آرد در تهران و سپس سایر شهرستان‌ها را از اقدامات جدید در راستای ارتقای کیفیت تولید نان برشمرد.

جشنواره "نان طیب" به منظور آموزش و فرهنگ سازی در جهت ارتقای کیفیت نان توسط موسسه کیفیت رضوی با حضور ۲۸۰ نانوایی از سراسر کشور برگزار شد که از این تعداد ۱۰۰ نانوایی در مشهد و باقی آنها از استان‌های دیگر کشور هستند.

هدف کلی از برگزاری جشنواره نان طیب، هدایت نانوایی‌ها به سوی تولید نان با کیفیت مطلوب است تا بتوان تا پایان سال کل نانوایی‌های مشهد را رتبه‌بندی و کارخانه‌های آرد را رصد کرد و با ورود به سیلوها، بر نحوه ذخیره‌سازی گندم نظارت داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->