نماینده مهاجران اهل تسنن در مشهد: امام خمینی (ره) نشان دادند که اسلام مرز ندارد یک مجاهد افغانستانی: امام خمینی (ره) برای مردم افغانستان سنگ تمام گذاشت طالبان به حکمتیار اجازه ترک کابل برای سفر به تهران را ندادند ابوطالب مظفری: افغانستانی‌ها امام‌خمینی(ره) را به‌عنوان یک رهبر سیاسی می‌شناختند عصمت‌اللهی: در اندیشه بلند امام، مرز جغرافیایی معنایی نداشت بیگانگی طالبان با دیپلماسی | پافشاری کابل بر پایان کار سرکنسول افغانستان در مشهد نخبگان افغانستانی از جایگاه امام خمینی (ره) در جهان اسلام گفتند تسهیلات جمهوری اسلامی ایران برای زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ مهاجران افغانستانی محله گلشهر در مراسمی یاد شهید رئیسی را گرامی داشتند نماینده افغان تبار پارلمان استرالیا پس از محکومیت جنایات اسرائیل استعفا داد احتمال بارندگی شدید در ولایت‌های بدخشان و نورستان (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) واکنش وزارت خارجه به درخواست طالبان برای تغییر کادر سرکنسولگری مشهد | منطبق با روش‌های بین‌المللی اقدام کنید تیم ملی فوتسال افغانستان آنالیزور اسپانیایی به خدمت گرفت ساعت کاری مرز ماهیرود افزایش یافت | رشد وزنی ۹۰ درصدی صادرات به افغانستان از مرز ماهیرود عبدالله عبدالله از کمک‌های ایران به مردم افغانستان قدردانی کرد تیم ملی فوتسال افغانستان قبل از جام جهانی در ۳ تورنمنت شرکت خواهد کرد آمریکا و آلمان درباره پیوستن اوکراین به ناتو هشدار دادند برنامه بازی‌های تیم ملی فوتسال افغانستان در جام جهانی ازبکستان طرح پوشش بیمه‌ای اتباع و مهاجرین خارجی مجاز ساکن ایران آغاز شد سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان: در جام جهانی همه راه‌ها به تیم‌های بزرگ ختم می‌شود
سرخط خبرها

نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت زنان افغان پس از خروج نیروهای خارجی

  • کد خبر: ۶۸۲۸۷
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
نگرانی عفو بین‌الملل از وضعیت زنان افغان پس از خروج نیروهای خارجی
عفو بین‌الملل ابراز نگرانی کرده است که پیشرفت‌های «موفقیت‌آمیز» زنان و دختران افغانستان با خروج نیروهای بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عفو بین‌الملل ابراز نگرانی کرده است که پیشرفت‌های «موفقیت‌آمیز» زنان و دختران افغانستان با خروج نیروهای بین‌المللی در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

 

به گفته عفو بین الملل، با توجه به مشارکت محدود زنان در گفت‌وگوهای صلح، دست‌آوردهای زنان با تهدید روبه‌رو است.

 

یمینی میشرا، مدیر بخش آسیا در سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که با تزلزل در مذاکرات صلح، وضعیت افغانستان به نقطه بحرانی رسیده است و روزانه ده‌ها غیرنظامی کشته می‌شوند. به گفته وی، حالا افغانستان به سمتی می‌رود که فعالیت بیش از ۲۰ سال زنان را تحت شعاع قرار می‌دهد.

 

مشیرا می‌گوید: «اکنون وقت آن است که دولت افغانستان و کشورهای جهان با هم متعهد شوند و تلاش کنند تا حقوق زنان و دو دهه فعالیت‌شان در گفت‌وگوهای صلح مبادله نشود.»

 

به نقل از گزارش سازمان عفو بین‌الملل، پس از حاکمیت طالبان، زنان با مشکلات زیادی از جمله تعلیم، ممنوعیت حضور در اجتماع و مراقبت‌های بهداشتی مواجه بودند که حالا تلاش کرده‌اند و توانسته‌اند پس از سال‌ها فعالیت، در بخش‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی شرکت کنند. در این گزارش به ۳.۳ میلیون دختری که مشغول آموزش هستند، اشاره شده است.

 

طبق آمار یونیسف، حدود ۲.۲ میلیون دختر از رفتن به مدرسه محروم شده‌اند.

 

مشیرا تاکید کرد: با آغاز مذاکرات صلح در جمع ۲۱ نفر از اعضای هیأت مذاکره‌کننده دولت، فقط چهار زن حضور دارند. به همین ترتیب او به حضور کمرنگ زنان در نشست مسکو اشاره کرده است که در ترکیب هیأت افغانستان تنها یک زن عضو داشت.

 

عفو بین‌الملل به نقل از فعالان حقوق زنان نوشته است که این مذاکرات آینده زنان و دختران در افغانستان را شکل می‌دهد و باید صدای آنها شنیده شود و دولت افغانستان باید از مشارکت فراگیر و معنادار زنان در گفت‌وگوها اطمینان دهد.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->