واژگونی قایق در ولایت ننگرهار افغانستان ۲۰ قربانی گرفت ویدئو | لحظه دستگیری سارق خودرو توسط مردم در تبریز افزایش آموزش‌های مهارتی به ساکنان حاشیه شهر در خراسان‌رضوی والدین هلی کوپتری و  فرزندان گلخانه‌ای چه ویژگی‌های دارند؟ یک‌سوم دانش‌آموزان خراسان‌رضوی زیر پوشش برنامه‌های اوقات فراغت قرار می‌گیرند خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در حال اجراست؛ معوقات پرداخت می‌شود (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) ماجرای پیک‌موتوری که گرفتار سارق موتورسیکلت در مشهد شد افزایش جمعیت، نیازمند کاهشی شدن طلاق است کشف مزرعه ارز دیجیتال در مشهد (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) «معلم بلاگری» از تهدید تا فرصت اعلام ممنوعیت‌های ترافیکی روز زیارتی امام‌رضا(ع) در مشهد(۱۲ خرداد ۱۴۰۳) وجود ۱۲۳ ساختمان ناایمن در مشهد معاون وزیر کار: بخشی از بدهی امسال (۱۴۰۳) دولت به تأمین‌اجتماعی پرداخت می‌شود آخرین وضعیت مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان سخنگوی شورای نگهبان (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) وام بازنشستگان تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۳ مشخص شد + جزئیات تزریق واکسن HPV هنوز برای عموم لازم نیست + ویدئو محدودیت‌های ترافیکی مراسم سالگرد ارتحال امام‌خمینی‌(ره) پیش‌بینی بارش‌های رگباری در برخی استان‌ها (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) مادر مشهدی چهارقلو به دنیا آورد + فیلم
سرخط خبرها

برداشت از معدن فعال دیزدر تا سال ۱۴۰۷ قانونی است

  • کد خبر: ۶۳۹۴
  • ۱۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۰۶
برداشت از معدن فعال دیزدر تا سال ۱۴۰۷ قانونی است
سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: برداشت از معدن فعال در منطقه باستانی دیزدر تا سال ۱۴۰۴ قانونی و دارای مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت است.

به گزارش شهرآرانیوز، جواد خزاعی روز شنبه در جلسه‌ای با موضوع آسیب دیدگی سنگ نگاره‌های دیزدر گفت: معدن موجود در این منطقه از سال ۱۳۸۰ برای مدت ۱۲ سال مجوز بهره برداری داشت که با پایان مهلت بهره برداری در سال ۱۳۹۲ درخواست تمدید پروانه بهره برداری از سوی بهره بردار انجام شد.
وی با بیان اینکه استعلام لازم برای صدور مجوز بهره برداری معدن در این منطقه در زمان قانونی از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اخذ شده است، افزود: در سال ۹۲ با درخواست تمدید پروانه بهره برداری از معدن یاد شده برای مدت ۱۵ سال موافقت شد و بر این اساس فعالیت این واحد معدنی تا سال ۱۴۰۷ قانونی و بلامانع است.
وی اظهار داشت: استعلام از دستگاه‌های اجرایی برای صدور پروانه‌های معدنی یک بار انجام می‌شود و در صورت مخالفت اداره کل میراث فرهنگی، این مخالفت در همان نخستین صدور مجوز بهره برداری باید اعلام می‌شد.
وی گفت: طبق ماده ۲۳ قانون معادن ایران هر گونه ایجاد توقف و خسارت وارد آمده به واحد‌های معدنی که دارای مجوز بهره برداری هستند از سوی هر دستگاه باید پرداخت شود.
خزاعی با بیان اینکه بهره برداران معدن حقوق دولت را به دلیل فعالیت خود به حساب خزانه واریز می‌کنند که ۱۲ درصد این مبلغ واریزی به ادارات کل منابع طبیعی هر استان پرداخت می‌شود، افزود: در این راستا ادارات کل منابع طبیعی هر استان باید با دریافت این مبلغ نسبت به احیا و بازسازی مناطقی که فعالیت‌های معدنی در آن‌ها انجام شده اقدام نمایند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این جلسه با بیان اینکه در سال ۹۶ درخواست توقف فعالیت معدن فعال در منطقه باستانی دیزدر را داده ایم گفت: استعلام لازم برای تمدید مجوز بهره برداری این واحد معدنی از اداره کل میراث فرهنگی اخذ نشده است.
مرجان اکبری افزود: عملیات تدقیق و تعیین مرز منطقه باستانی دیزدر در حال انجام است و حفاظت و صیانت از این منطقه در دستور کار می‌باشد.
وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی شناسایی شده و آثار ثبت شده در فهرست ملی هر دو از یک جایگاه و اهمیت حفاظتی قرار دارند، اظهار داشت: هم اکنون سه هزار اثر تاریخی و فرهنگی در استان شناسایی شده و ۱۵۰۰ اثر دیگر نیز در فهرست ملی ثبت شده اند.
وی ادامه داد: تعیین حریم به وسعت سه برابر عرصه اثر از اهمیت بسیار برای حفاظت و صیانت برخوردار است، اما سختی‌های فراوان برای تعیین حریم وجود دارد.
اکبری گفت: هم اکنون از ۱۴۰۰ اثر غیر منقول استان که در فهرست ملی ثبت شده است ۱۷۸ اثر دارای حریم تعیین شده می‌باشد.
هفته گذشته چند تخته سنگ نگاره در منطقه تاریخی دیزدر به وسیله افراد ناشناس با گازوئیل دچار خدشه و خسارت شد و در پی پیگیری‌های دادستانی شهرستان بینالود معدن فعال در نزدیکی این منطقه پلمب گردید.
منطقه تاریخی "دیزدر" در سه کیلومتری شمال شهر طرقبه و یک کیلومتری دره داغستان در شمال غرب مشهد با قدمت بیش از سه هزار سال در دل خود سنگ نگاره‌های باستانی دارد که از نظر باستان شناسی بسیار ارزشمند است.
قدمت ۳۵۰۰ ساله برخی سنگ نگاره‌های این منطقه نکته ظریفی است که اولویت حفاظت از آن را افزایش می‌دهد.

منبع:ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->