تصادفات خراسان‌رضوی ۱۰ نفر را روانه بیمارستان کرد (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) قتل زن جوان به دست شوهر کارتن‌خواب | قاتل: پول موادمخدرم را نداد، جانش را گرفتم! جاده کندوان یک‌طرفه شد (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) آیا تب دنگی به اندازه کرونا قربانی خواهد گرفت؟ | ثبت ۲ فوتی در ایران آسیب‌های آفرودسواران برای محیط زیست خطر اُفت هوشیاری در افراد گرمازده توزیع دارو‌های غیرمجاز در مشهد (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) چه کنیم که در خریدهای مجازی و اینترنتی سرمان کلاه نرود؟ سقوط جوان مشهدی در چاه پانزده‌متری+ جزئیات وزیر آموزش‌وپرورش در مشهد: بزرگ‌ترین مجتمع رفاهی فرهنگیان کشور تا پایان سال ۱۴۰۴ تحویل داده می‌شود + فیلم آیا می‌دانید چند رستوران‌ غیر مجاز در مشهد وجود دارد؟ خبر تکمیلی| ریزش ساختمان ۲ فوتی و یک مجروح بدحال بر جای گذاشت + تصاویر بازداشت قاتل سنگدلی که برادر را جلوی چشم خواهر به قتل رساند وزیر آموزش‌و‌پرورش: تعداد کل مدارسی که در این دوره تجهیز و ساخته شد، دوبرابر مدارس برخی کشورهاست عمو قناد از بیمارستان مرخص می‌شود (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) حریق یک کارخانه ایزوگام در جاده کلات (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور: امیدواریم جهش مدرسه‌سازی در دولت چهاردهم ادامه پیدا کند استاندار خراسان‌رضوی: رکورد ساخت کلاس در استان شکسته خواهد شد ریزش ساختمان سه‌طبقه در پاکدشت تهران یک فوتی برجای گذاشت (۱۸ خرداد ۱۴۰۳) مرگ پسربچه سه‌ساله در مشهد بر اثر مصرف شربت متادون | بی‌احتیاطی والدین، پسربچه خردسال را به کام مرگ کشاند (۱۸ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نیمی از پرستاران بخش کرونایی مشهد به کرونا مبتلا شده‌اند

  • کد خبر: ۵۳۰۷۵
  • ۲۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۰
نیمی از پرستاران بخش کرونایی مشهد به کرونا مبتلا شده‌اند
به گفته مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از ابتدای شیوع کووید‌۱۹ تاکنون، حداقل نیمی از پرستاران بخش کرونا به این ویروس مبتلا شده‌اند. از این میان، هشت‌نفر از کادر پرستاری هم جانشان را بر اثر این بیماری از دست دادند.
گروه جامعه | شهرآرانیوز؛ روز پرستار سال‌۹۸ مثل خیلی از روز‌هایی که در تقویم سال‌های قبل‌تر رسیده بود، آمد و رفت با همان درددل‌های همیشگی پرستاران از حقوق و مزایای کم، قانون استخدامی، معوقات و استاندارد نبودن ساعات کاری. هیچ‌کس نمی‌دانست قرار است تا روز پرستار سال ۹۹، عجیب‌ترین و متفاوت‌ترین دوران در بیمارستان‌ها و کار آن‌ها حاکم شود. حالا روز پرستار رسیده و شاید متفاوت‌تر از حداقل یک قرن گذشته، وقتی پای مشکلات و درددل‌های پرستاران بنشینی، همه حرف‌ها به یک موضوع ختم شود؛ کرونا و سایه سیاه آن بر سر سفیدپوشان.

۱۰ ماه عجیب در بیمارستان‌ها سپری شد؛ کرونا خیلی مرموزتر از آن بود که با خوش‌بینی‌ها و امید‌های روز‌های اولی که برای پایان آن پیش‌بینی می‌شد، تمام شود، درست همان روز‌های اولی که پرستاران با چالش رقص، به شکستن فضای سنگین بیمارستان‌ها و امید‌دادن به بیماران رفتند. اما این چالش خیلی طول نکشید. فضای سنگین بیمارستان‌ها پُر از درد شد و تقلا میان مرگ و زندگی. حالا نفس‌های بیماران هر لحظه به شماره می‌افتد و پرستاران در همین لحظات نفس‌گیر، روز‌ها و ماه‌ها را تحمل می‌کنند.

هم‌زمان با روز پرستار، بخشی از سختی‌ها و گلایه‌های پرستاران را با مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در‌میان می‌گذاریم. امیررضا صالح‌مقدم در گفتگو با خبرنگار ما درباره وضعیت کادر پرستاری توضیح می‌دهد: در خراسان‌رضوی ۸‌هزار و ۲۰۰ نفر در کادر پرستاری نیرو داریم که شامل تخصص‌ها و مقاطع مختلف پرستاری و کمک‌پرستاری هستند و در مراکز درمانی فعالیت می‌کنند. حدود ۵۰‌درصد از این پرستاران در بخش‌های کرونایی مشغول به خدمت هستند.

به گفته این مسئول در حوزه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد، از ابتدای شیوع کووید‌۱۹ تاکنون، حداقل نیمی از پرستاران بخش کرونا به این ویروس مبتلا شده‌اند. از این میان، هشت‌نفر از کادر پرستاری هم جانشان را بر اثر این بیماری از دست دادند.

دکتر صالح‌مقدم درباره این نکته که پرستاران حتی با وجود کار در شرایط سخت کرونا باز هم مطالبات پرداخت‌نشده و گلایه‌های فراوانی دارند، می‌گوید: برخی از مطالبات صنفی و حقوقی پرستاران پرداخت شده و بخشی به‌دلیل مشکلات مالی دولت باقی مانده است. در‌عین‌حال از دولت انتظار می‌رود در این شرایط علاوه‌بر تأمین اعتبار مورد‌نیاز در حوزه درمان، شغل پرستاری را به‌عنوان سخت و زیان‌آور در نظر بگیرد تا این قشر از مزایای بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور هم بهرمند شوند.

وی درباره دیگر گلایه پرستاران از فشار شدید کاری و متناسب نبودن تعداد پرستار با تخت‌های بیمارستانی و تشدید این وضعیت در ایام کرونا، توضیح می‌دهد: وضعیت اشتغال پرستاران ما با استاندارد‌های بین‌المللی و حتی کشوری تفاوت دارد. در استاندارد بین‌المللی به‌ازای هر تخت بیمارستانی، سه تا چهار پرستار، اما در ایران به ازای هر تخت، یک و هشت‌دهم پرستار داریم. متأسفانه در بیشتر بخش‌های درمان، از همین استاندارد کشوری هم عقب هستیم. این عدد در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بین یک تا یک‌دهم است. این مسئله هم در کیفیت ارائه خدمات به بیماران تأثیر دارد و هم در فشار کاری و خستگی پرستاران.

مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این پرسش که چرا پرونده جان‌باختگان کادر پرستاری هنوز به‌صورت رسمی جزو شهدای خدمت کامل نشده است، می‌گوید: پرونده این پرستاران را به ارگان‌های مرتبط ارجاع داده‌ایم تا مراحل رسیدگی، پیگیری شود و عنوان «شهید خدمت» به این عزیزان اطلاق شود و آیندگان به نیکی از زحمات پرستاران مدافع سلامت یاد کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->