نتیجه دیدار تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و قطر مقدماتی جام جهانی (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) سنجش دانش‌آموزان نوآموز اتباع خارجی با کد یکتا انجام می‌شود فرناندو آنتونیو: تیم ملی فوتسال افغانستان از نظر فنی رشد تصاعدی و خوبی دارد گفت‌وگو با مجید مرتضایی درباره کمپ تیم ملی فوتسال افغانستان در مشهد پخش زنده بازی افغانستان و قطر مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۶ (۱۷ خرداد ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین درباره دیدار سرنوشت‌ساز افغانستان و قطر در مقدماتی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ یک مقام سابق امنیتی در افغانستان: به رسمیت شناختن طالبان برای مقابله با داعش کافی نیست درگیری معترضان و نیرو‌های پاکستانی در مرز چمن در نزدیکی قندهار ابراز نگرانی نماینده سازمان ملل در افغانستان از وضعیت زیست‌محیطی این کشور هر دو روز یک کودک بر اثر انفجار مین در افغانستان جان خود را از دست می‌دهد امام خمینی(ره) حامی واقعی مردم افغانستان تهران میزبان دومین نشست گروه تماس منطقه‌ای برای افغانستان یکسان‌سازی به‌سبک طالبان | حقوق کارمندان زن در افغانستان فقط ۵ هزار افغانی نماینده مهاجران اهل تسنن در مشهد: امام خمینی (ره) نشان دادند که اسلام مرز ندارد یک مجاهد افغانستانی: امام خمینی (ره) برای مردم افغانستان سنگ تمام گذاشت طالبان به حکمتیار اجازه ترک کابل برای سفر به تهران را ندادند ابوطالب مظفری: افغانستانی‌ها امام‌خمینی(ره) را به‌عنوان یک رهبر سیاسی می‌شناختند عصمت‌اللهی: در اندیشه بلند امام، مرز جغرافیایی معنایی نداشت بیگانگی طالبان با دیپلماسی | پافشاری کابل بر پایان کار سرکنسول افغانستان در مشهد نخبگان افغانستانی از جایگاه امام خمینی (ره) در جهان اسلام گفتند
سرخط خبرها

رهنورد زریاب: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است

  • کد خبر: ۴۳۱۳۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۳
رهنورد زریاب: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است
رهنورد زریاب نویسنده سرشناس افغانستانی در مراسمی که برای پاسداشت از ۵۰ سال فعالیت فرهنگی او در کابل برگزار شد اظهارداشت: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است.
سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ روزنامه راه مدنیت با برگزاری مراسمی در شهر کابل پایتخت افغانستان از نیم قرن فعالیت فرهنگی «رهنورد زریاب»، نویسنده شناخته شده‌ی افغانستانی تقدیر شد.
 
استاد رهنورد زریاب از نویسندگان و رمان‌نویسان پرآوازه‌ی زبان پارسی است که در افغانستان، ایران، تاجیکستان، هند و دیگر کشور‌هایی که پارسی‌زبانان در آن زند‌گی می‌کنند، شناخته شده است.
 
زریاب در سخنانی در این مراسم اظهارداشت: ادبیات فضیلت است، هنر‌ها فضیلت هستند. چون فضایل به فراموشی سپرده شده‌اند، هنر‌ها و ادبیات هنر هم در این کشور به فراموشی سپرده شده‌اند.
 
رهنورد زریاب: هنر و ادبیات در افغانستان به فراموشی سپرده شده است
 
حاضران در این مراسم با تاکید بر اهمیت آثار استاد زریاب تاکید کردند که مسایل فرهنگی در افغانستان به دست فراموشی سپرده شده و کسانی مانند استاد زریاب توانسته‌اند با تلاش و پشتِ کار فراوان، هویت فرهنگی این کشور را زنده نگه دارند.
 
فرشته حسینی، سردبیر روزنامه راه مدنیت در رابطه با اهمیت آثار رهنورد زریاب گفت: زمانی برای ما خوش خواهد بود که بتوانیم آثار، نوشته‌ها و داستان‌های استاد زریاب را خانه به خانه و نسل به نسل بخوانیم، فرابگیریم، با آن‌ها رویا ببینیم، زند‌گی کنیم و پنجره‌های فردا را به روی آیند‎گان باز کنیم.
 
رضا محمدی، شاعر و نویسنده سرشناس افغانستانی هم در این مراسم گفت: نوشته‌های استاد زریاب گنجینۀ بزرگ روزگار ما است که ما با آن‌ها می‌توانیم در کنار هر ملتی دیگری و در برابر هر ملتی دیگر بایستیم و بدرخشیم.
 
 
محمداعظم رهنورد زریاب (۱۳۲۳) را می‌توان موثرترین داستان‌نویس معاصر افغانستان دانست. چراکه وی هم پرکارترین نویسنده از نظر تعداد آثار تولید شده در دهه‌های اخیر است و هم تلاش کرده است در انواع سبک و ژانر، روایت‌های خود را به خوانندگان عرضه کند. همچنین زریاب از دل جامعه افغانستان به روایتگری پرداخته و در این عرصه ضمن پرداختن به موضوعات روز از گنجینه کهن ادب پارسی چه از منظر اسطوره و چه از منظر سبک و واژگان بهره برداری و حفاظت می‌کند. تمام این توصیفات زریاب را از عنصر نوآوری غافل نکرده است و مجموع این توصیفات او را به داستان‌نویسی مهم در جهان پارسی بدل کرده است که متاسفانه در فضای ادبی ایران کمتر شناخته شده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->