اعضا جوان ۲۲ ساله نیشابوری اهدا شد جوان بدبخت مشهدی به پلیس پناه برد| یک زن خائن و دیگری دیوانه کتک زن! آتش‌سوزی‌‌های سریالی خانه‌ها در یک روستای دورافتاده | اهالی می‌گویند کار اجنه است! اخاذی مرد شیطان صفت از همسر سابقش | شگرد او انتشار تصاویر خصوصی بود! اعترافات تکان‌دهنده زورگیران بی‌رحم درباره قتل جوان بی‌گناه | مقتول ۲ فرزند خردسال داشت آتش‌سوزی مغازه تعویض‌روغنی در خیابان رسالت مشهد با یک مصدوم (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) برخورد قاطع قضایی با تغییر کاربری ۴۸ هکتار از زمین‌های کشاورزی در شهرستان مشهد واژگونی خودرو در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) جزئیات آتش سوزی برج اوپال و ساختمان خیابان ایرانشهر در تهران (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) دستورالعمل ملی البسه استاندارد بیماران به تمامی بیمارستان ها و مراکز تشخیصی و درمانی وزارت بهداشت ابلاغ شد اعلام شرایط جذب سرباز معلم در سال ۱۴۰۳ + جزئیات امحای بیش از ۵۲ تن از کالا‌های انبار‌های اموال تملیکی در مشهد ویدئو | لحظه برخورد صاعقه به مرد روس پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) بهره‌مندی ۱۱ هزار و ۵۰۰ کودک کمتر از هفت سال از پوشش خدمات درمانی رایگان در مشهد هشدار دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص خطر غرق شدن در استخر‌های ویلا شخصی و کشاورزی در فصل گرما توزیع بیش از ۶۰۰ هزار قوطی شیر خشک معمولی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد زلزله ۴.۵ ریشتری در سمنان (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (یکشنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۳) | تداوم گرما در استان تا پایان هفته رکورد پرواز‌های خارجی در فرودگاه بین المللی مشهد شکسته شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آنتی اکسیدان چیست و در کدام میوه‌ها بیشتر است؟

  • کد خبر: ۳۴۵۷۷
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۵
آنتی اکسیدان چیست و در کدام میوه‌ها بیشتر است؟
این‌ روزها در پی شیوع کرونا اغلب پزشکان مردم را به مصرف آنتی اکسیدان‌ها تشویق می‌کنند، اما چرا؟ کدام میوه‌ها حاوی آنتی اکسیدان است؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌ها در میوه ها، سبزیجات، مغز‌های خوراکی، و غلات کامل و مقادیر کمتر از آن‌ها در گوشت قرمز، ماکیان، و ماهی یافت می‌شوند.

آنتی اکسیدان‌ها موادی هستند که می‌توانند از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال آزاد محافظت کنند. رادیکال‌های آزاد می‌توانند در نتیجه مواجهه با برخی مواد شیمیایی، سیگار کشیدن، آلودگی، پرتو افشانی و همچنین به عنوان یک محصول جانبی ناشی از سوخت و ساز عادی بدن شکل بگیرند. آنتی اکسیدان‌های غذایی شامل سلنیوم، ویتامین A و کارتنوئید‌های مرتبط، ویتامین C، ویتامین E، به علاوه مواد شیمیایی گیاهی مانند لیکوپن، لوتئین و کوئرستین می‌شوند.
شما می‌توانید این آنتی اکسیدان‌ها را در بسیاری از مواد غذایی بیابید که احتمالا در رژیم غذایی روزانه شما جای دارند.

مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌ها در میوه ها، سبزیجات، مغز‌های خوراکی، و غلات کامل و مقادیر کمتر از آن‌ها در گوشت قرمز، ماکیان، و ماهی یافت می‌شوند. مواد غذایی کم ارزش مانند غذا‌های فرآوری شده از محتوای آنتی اکسیدان پایینی برخوردار هستند و حتی ممکن است موجب شکل گیری رادیکال‌های آزاد شوند که جای شگفتی ندارد.

فواید سلامت آنتی اکسیدان‌ها

مصرف مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند برای سلامت قلب مفید باشد و ممکن است به کاهش خطر ابتلا به عفونت‌ها و برخی انواع سرطان کمک کند. با افزایش مصرف مغز‌های خوراکی، دانه ها، حبوبات، میوه‌ها و سبزیجات می‌توانید میزان آنتی اکسیدان دریافتی خود را افزایش دهید.

آنتی اکیسدان‌ها در مکمل‌های غذایی

آنتی اکسیدان‌ها در مکمل‌های غذایی وجود دارند، اما پژوهش‌ها به این مساله اشاره ندارند که مصرف مکمل‌ها برای انسان سودمند است یا خیر. در شرایطی که پژوهش‌ها از فواید افزایش مصرف آنتی اکسیدان‌ها از منابع غذایی اشاره دارند، زمانی که هر یک از آنتی اکسیدان‌ها استخراج شده و به تنهایی مورد مطالعه قرار می‌گیرند، نتایج چندان تاثیرگذار نیست.

عصاره‌های آنتی اکسیدانی اغلب نتایج قابل توجهی را در مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهند، اما هنگامی که در آزمایش‌های انسانی مورد استفاده قرار گرفته اند، نتایج برای پیشگیری از بیماری و مرگ ناامید کننده بوده اند.

یک استثنا در این زمینه مطالعه موسسه ملی چشم آمریکا درباره بیماری چشمی مرتبط با افزایش سن بوده است که نشان داد ترکیبی از آنتی اکسیدان‌ها خطر ابتلا به مراحل پیشرفته انحطاط ماکولا مرتبط با سن را کاهش می‌دهد.

مقدار زیاد همواره بهتر نیست!

برخی مکمل‌های آنتی اکسیدان هنگامی که در دوز‌های بالا مصرف شوند ممکن است برای سلامت انسان مضر باشند و با دارو‌های خاص تداخل ایجاد کنند.

مصرف مقدار زیادی از مکمل‌های ویتامین A برای یک بانوی باردار می‌تواند به نقائص مادرزادی نوزاد منجر شود و ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی و سرطان را افزایش دهد.

مصرف مقدار زیاد ویتامین E (بیش از ۴۰۰ واحد بین المللی (IU) در روز) با افزایش احتمالی در آمار مرگ و میر پیوند خورده است. اما این خطر برای مکمل مولتی ویتامین معمولی صدق نمی‌کند. مقدار ویتامین A و ویتامین E موجود در قرص‌های مولتی ویتامین زیاد نیست.

اگر قصد مصرف مکمل‌های آنتی اکسیدان در مقادیر زیاد را دارید باید ابتدا با یک پزشک مشورت کنید.
 
منبع: عصر ایران 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->