تفاوت انتقال مال غیر با کلاهبرداری ایران با جرم زدایی از مواد مخدر مخالفت کرد زائران رضوی در بازگشت به شهر‌های خود تعجیل نکنند | جاده‌های خراسان رضوی لغزنده است (۳ خرداد ۱۴۰۳) راهبرد شهیدجمهور برای چالش‌های زیست محیطی گره‌گشایی دیپلماتیک بود ارائه بیش از ۶۸۰۰ خدمت درمانی به حجاج ذخیره ۲ ماهه شیرخشک در کشور مهار آتش در منزل مسکونی واقع در خیابان فکوری مشهد+تصویر(۳ خرداد ۱۴۰۳) اولین اقدام دولت شهیدِ جمهور، واردات ۱۰میلیون دوز واکسن کرونا بود توزیع شیر رایگان؛ اقدامی که پس از ۶ سال وقفه با دستور شهید جمهور احیا شد شمار امدادرسانی به شرکت‌کنندگان آیین تشییع شهید جمهور به هزار و ۱۰۰ نفر رسید (۳ خرداد) ورود و تشرف ۱۰ هزار زائر ایرانی به مکه مکرمه امدادرسانی هلال‌احمر خراسان رضوی به ۸۰ نفر از حاضران در آیین تشییع رییس‌جمهور برقراری ۷۰ پرواز فوق‌العاده سران عالی رتبه خارجی در فرودگاه مهرآباد هشدار وقوع سیل به ۱۰ استان کشور (۳ خرداد ۱۴۰۳) کشف بیش از ۵ کیلو مواد مخدر از از کوله پشتی مسافر لزوم مبارزه مداوم با مافیای زباله پوشش متنوع زائران مسجدالنبی (ص) در حج ۱۴۰۳ + عکس اطلاعیه آموزش‌وپرورش تهران درباره امتحانات پایه نهم + جدول نحوه دریافت حکم همسان‌سازی بازنشستگان کشوری + جزئیات هوای مشهد در وضعیت سالم (۱۴۰۳/۰۳/۰۳)
سرخط خبرها

همه چیز درباره ویروس کرونا جدید سال ۱۴۰۳ با نام «فلیرت»

  • کد خبر: ۲۲۷۶۹۴
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
همه چیز درباره ویروس کرونا جدید سال ۱۴۰۳ با نام «فلیرت»
وب‌سایت «دیلی استار» نیز همزمان از سویه دیگری به نام «کی‌پی۱.۱» خبر داد که فعلاً ۷.۵درصد از موارد ابتلا به کرونا را در آمریکا تشکیل می‌دهد اما نگرانی از شیوع آن در سراسر جهان نیز وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، نه می‌شود اسمش را شایعه گذاشت و نه خبر موثقی که نشان دهد شیوع دوباره کرونا حتمی است! البته خبر علمی در حوزه سلامت محسوب می‌شود اما خودتان نگاهی به مفاد آن بیندازید و بعد هر اسم و عنوانی خواستید برایش بگذارید.

چند روز پیش «العربیه» از قول روزنامه انگلیسی «میرور»... و این روزنامه هم به صورت کلی و به نقل از منابع علمی مختلف، خبر داد: «گزارش‌های متعدد، وجود سویه جدیدی از ویروس کرونا را تأیید کرده‌اند که به دلیل افزایش مصونیت آن در برابر واکسن‌های کنونی، به‌احتمال زیاد مهارش دشوارتر خواهد بود. این باور وجود دارد که این سویه با نام «فلیرت» در حال حاضر ۲۵درصد از موارد ابتلا به کرونا در آمریکا را تشکیل می‌دهد».

وب‌سایت «دیلی استار» نیز همزمان از سویه دیگری به نام «کی‌پی۱.۱» خبر داد که فعلاً ۷.۵درصد از موارد ابتلا به کرونا را در آمریکا تشکیل می‌دهد اما نگرانی از شیوع آن در سراسر جهان نیز وجود دارد. با فاصله یکی دو روز از درج این خبر در العربیه، بسیاری از وب‌سایت‌های داخلی هم شروع کردند: «خطربازگشت کرونا جدی است؟... آیا شیوع جهانی دیگری در راه است؟... کرونا چگونه ممکن است برگردد؟ و...».

لابد شما هم در این چند روز در فضای مجازی و رسانه‌ای بارها چنین تیترهایی را دیده و نگران هم شده‌اید که اگر سویه جدید، فراگیر شود، آیا مثل چند سال پیش، از مردم جهان قربانی‌های تازه خواهد گرفت؟

 

ماجرای واکسن‌ها هم هست

حداقل در کشور خودمان چیزی که می‌توانست کمک کند مردم دوباره از شیوع کرونا به وحشت بیفتند و عده‌ای هم شروع به شایعه‌سازی درباره‌اش کنند. به جز تیترهای گل‌درشت کرونایی، مطالبی بود که درزمینه افشاگری‌های تازه درباره واکسن آسترازنکا و عوارض جانبی آن منتشر شد. این مطالب به گلایه و شکایت وزیر بهداشت کشور مالزی از شرکت تولیدکننده واکسن پرداخته و نمونه‌هایی از عوارض ایجاد شده برای کسانی که از آن استفاده کرده‌اند را یادآور شده بود. پرونده مرگ ۱۲نفر به علت عوارض جانبی و... ازجمله دیگر موارد گفته شده در این گزارش بود.

 

ماجرای واکسن آسترازنکا و پشت پرده‌هایش البته می‌تواند دستمایه یک مطلب مفصل دیگر در روزهای آینده باشد، اما الان حرف درباره این است که همزمانی انتشار یک خبر علمی و تخصصی در حوزه کرونا و شائبه‌هایی درباره واکسن آسترازنکا هم یاد و خاطره تلخ روزهای کرونایی را زنده کرد و هم به این اضطراب و استرس دامن زد که نکند سایر واکسن‌هایی که در چند مرحله زده‌ایم، قرار است کم‌کم سروکله عوارضشان پیدا شود و خدای ناکرده باز خیلی‌ها را در بستر بیماری بیندازد. این وسط بزند، سویه جدید فلیرت یا آن یکی دیگر هم به کشور ما برسد و مردم و مسئولان بمانند اول عوارض واکس‌های قبلی را درمان کرده یا واکسن تازه برای سویه‌های جدید پیدا کنند! 

شما اگر فرصت نداشتید، ما اما داشتیم و در فرصت مناسب همین سویه «فلیرت» و مسائل جانبی‌اش را با زبان غیرمادری در جناب گوگل جست‌وجو کردیم و بعد هم باز به مدد مترجم گوگل، آنچه درباره سویه‌های جدید و عوارض و خطراتش در «یواس‌تودی» و خیلی جاهای دیگر آمده بود را مرور کردیم.

اگر مشابهش را در سایت‌های داخلی ندیدید، بخشی از آن را اینجا می‌آوریم. مثلاً سخنگوی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا همان حرف‌های چند سال پیش درباره جهش و ورجه وورجه ویروس‌ها را تکرار کرده و گفته بود: «ویروس‌ها دائم از طریق جهش در حال تغییر هستند و گاهی اوقات این جهش‌ها منجر به ایجاد سویه جدیدی از ویروس می‌شود که ضریب شیوع ویروس و مقاومت در برابر درمان‌ها و واکسن‌ها را بالا می‌برد»!

کارشناسان دیگر هم عوارض سویه جدید را یکی یکی شمرده بودند که هیچ‌کدامش مورد تازه‌ای نبود و شما در اولین نگاه به آن متوجه می‌شدید همه این‌ها را در طول چند سال اخیر با ابتلا به کرونا و یا بدون ابتلا به آن، چند بار تجربه کرده‌اید و جان سالم به در برده‌اید.

سازمان جهانی بهداشت یا سازمان‌های جهانی دیگر هم البته تا این لحظه هشدار تازه‌ای در این باره منتشر و چین یا کشور دیگری را متهم به انتشار عامدانه یا غیرعمدی سویه جدید نکرده‌اند! هرچند برخی منابع خبری (شاید برای خالی کردن توی دل من و شما) از شدت گرفتن بیماری تنفسی در برخی شهرهای چین خبر داده بودند. در مجموع، نه اینکه بی‌خیال کرونا و بیماری‌های دیگر و رعایت مسائل بهداشتی شوید، اما یافته‌های تازه دانشمندان در آمریکا و خبرها درباره کرونا تقریباً چیز تازه‌ای ندارد و همان اتفاقاتی که درباره آینده این ویروس و همزیستی انسان با آن گفته شده بود در حال رخ دادن است... والسلام! 


منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->