پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | پیش‌بینی احتمال ایجاد روان‌آب و سیلاب در مشهد مصرف برق خانه را چگونه محاسبه کنیم؟ + نحوه محاسبه امروز (۲۹ اردیبهشت) بازدید از موزه‌ها رایگان است واکسیناسیون راهکار موثر در کنترل بیماری سرطان دهانه رحم  عبور آمار قربانیان تصادفات رانندگی از مرز ۲۰ هزار تن امدادرسانی اورژانس پیش بیمارستانی به ۲۵۰ مصدوم ناشی از حیوان گزیدگی چرا حقوق و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی طبق برنامه پرداخت نشد؟ (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیوند قلب با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شد بارش‌های بهاری خراسان رضوی به زندگی عشایری جان تازه‌ای بخشید میوه را برای سلامت می‌خورید یا لذت؟ راهکارهای کاهش کلسترول چیست؟ شناسایی مقصران احتمالی وقوع سیلاب مشهد، در دستور کار دادستانی نوشیدن چای تا چند فنجان مجاز است؟ چاقی مغز را پیر می‌کند | مراقب عواقب بی‌شمار چاقی باشید پیش‌بینی رگبار باران و وزش باد شدید در نقاط مختلف کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش ابتلا به زوال عقل با مصرف خوراکی‌های قندی

  • کد خبر: ۲۲۱۴۹۹
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۶
افزایش ابتلا به زوال عقل با مصرف خوراکی‌های قندی
نتایج یک تحقیق نشان داد که خطر ابتلا به زوال عقل ممکن است با خوردن برخی غذاهای رایج افزایش یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، نتایج تحقیقات جدید ارتباطی بین سطح بالای قندخون و زوال شناختی پیدا کرده و قند را با کاهش عملکرد مغز ناشی از زوال عقل مرتبط کرده است.

نتایج تحقیقات منتشرشده در ماه ژانویه، نشان داد که بیماران دیابتی نوع‌۲ که اختلال شناختی (CI) از خود نشان دادند، سطح قندخون بالاتری داشتند. همچنین در مدیریت وضعیت بیماری آن‌ها، ضعف مشاهده شد.

سرویس سلامت ملی بریتانیا (NHS) اعلام کرد که زوال عقل، بیش از ۹۰۰ هزار نفر (حدود یک نفر از هر ۱۱ فرد بالای ۶۵ سال) را در بریتانیا تحت تاثیر قرار داده است. «زوال عقل» اصطلاحی برای گروهی از شرایط است که بر مغز تاثیر می‌گذارد که آلزایمر، شایع‌ترین شکل آن محسوب می‌شود.

بسیاری از علائم آن ناتوان‌کننده هستند و شامل ازدست‌دادن حافظه، مشکل در تمرکز، قضاوت ضعیف، مشکل در انجام وظایف و تغییرات خلقی است؛ اما یکی از علائم هشداردهنده غیرعادی‌تر، نشان‌دادن میل شدید به مواد قندی است.

سطح بالای قندخون فقط در افراد دیابتی دیده نمی‌شود؛ زیرا می‌تواند در افراد بدون این عارضه پس از خوردن غذاهای شیرین افزایش یابد و به این معنی نیست که اگر میل به شیرینی دارید از زوال عقل رنج می‌برید، اما آخرین یافته‌ها حکایت از تاثیر منفی قند بر مغز دارد.

برای رسیدن به نتیجه، دانشمندان ۳۵۰ شرکت‌کننده میانسال بستری‌شده در بیمارستان را که همگی دیابت نوع‌۲ داشتند، مورد بررسی قرار دادند. هدف، شناسایی عوامل خطر برای اختلال شناختی از طریق بیمارانی بود که آن را نشان دادند و نیز آن‌هایی که به این مورد مبتلا نبودند.

نتایج نشان داد که ۳۸.۹ درصد از افراد با میانگین سنی ۵۸ سال در مراحل مختلف، کاهش شناختی را نشان دادند. عوامل خطر مستقلی که در این شرکت‌کنندگان برای اختلال شناختی مشاهده شد شامل سن، سطح قندخون، دور کمر زیاد، شاخص توده بدنی (BMI) یا سطوح وزن، همچنین مدیریت کمتر وضعیت آنان بود.

افراد مبتلا به اختلال شناختی نیز در عرض سه ماه پس از معاینه، موارد هیپوگلیسمی را تجربه کرده بودند، در حالی که بیماری عروق مغزی (CVD) که بر جریان خون به مغز تاثیر می‌گذارد نیز عامل خطر بود.

در مقابل، افرادی که مدیریت وزن، الگوهای غذایی قوی دیابتی یا رژیم غذایی سالمی برای مدیریت شرایط خود داشتند، از زوال شناختی محافظت بیشتری کرده بودند.

محققان دریافتند کسانی که دیابت خود را کمتر کنترل کرده و کمتر به پزشک مراجعه می‌کنند، بیشتر در بیمارستان‌ها و اورژانس‌ها بستری می‌شوند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که اندازه دور کمر همراه با شاخص توده بدنی بالا ممکن است شاخص خوبی برای اختلال شناختی باشد، اگرچه کارشناسان می‌گویند که تحقیقات بیشتری لازم است.

علائم هشداردهنده اولیه زوال عقل که باید مراقب آن‌ها بود، شامل موارد زیر می‌شود:

• مشکلات حافظه، به ویژه یادآوری رویدادهای اخیر؛

• افزایش سردرگمی؛

• کاهش تمرکز؛

• تغییر شخصیت یا رفتار؛

• بی‌تفاوتی و گوشه‌گیری یا افسردگی:

• از‌دست‌دادن توانایی انجام کارهای روزمره.

نتایج این تحقیق در نشریه BMJ منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->