معاون وزیر کار: بخشی از بدهی دولت امسال (۱۴۰۳) به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود آخرین وضعیت مصوبه همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان سخنگوی شورای نگهبان (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۷ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) وام بازنشستگان تامین اجتماعی برای سال ۱۴۰۳ مشخص شد + جزئیات تزریق واکسن HPV هنوز برای عموم لازم نیست + ویدئو محدودیت‌های ترافیکی مراسم سالگرد ارتحال امام‌خمینی‌(ره) پیش‌بینی بارش‌های رگباری در برخی استان‌ها (۱۲ خرداد ۱۴۰۳) مادر مشهدی چهارقلو به دنیا آورد + فیلم خروج قطار باری از ریل در ازنا لرستان (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) تاکید شهید رییسی بر مردمی کردن حفاظت از محیط زیست دستگیری ۲ شکارچی قوچ‌های وحشی در نیشابور| جریمه شکار هر قوچ ۸۰ میلیون تومان تعیین شده است سقوط خودرو در نیشابور ۲ مصدوم برجای گذاشت+تصویر (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) دستگیری قاتل مسلح و اعترافات این فرد جانی(۱۱ خرداد ۱۴۰۳) مرگ‌های تلخ در پشت صحنه فیلم‌ها و سریالها | بازخوانی حوادث مرگبار سینمایی بهترین زمان مصرف سرکه سیب برای کاهش وزن و قند خون | خواص سرکه سیب را بشناسید با مهمترین عوامل گرمازدگی آشنا شوید | چه چیزی باعث گرمازدگی می‌شود؟ فعالیت بدنی کم در اوقات فراغت و کاهش خطر سکته مغزی واقعا مجبوریم روزانه ۸ لیوان آب بنوشیم؟ چگونه در سوگ به کودکان کمک کنیم؟ ترکیب طب ایرانی و نوین برای ترک سیگار
سرخط خبرها

علائم تب مالت چیست؟

  • کد خبر: ۱۷۷۶۰۴
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۹
علائم تب مالت چیست؟
مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: بروز علائمی، چون تب، کاهش وزن و بی اشتهایی نیز گاهی می‌تواند فرد را متوجه بیماری کند. افراد در صورت شناسایی به موقع بیماری که طی برخی آزمایشات قابل تشخیص است، می‌توانند سریعا تحت درمان قرار گرفته و بهبود یابند.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سیمین خیاط زاده در خصوص بیماری تب مالت، اظهار کرد: تب مالت یک بیماری عفونی قابل انتقال بین حیوان و انسان بوده و انسان‌ها از طریق مصرف گوشت حیوان آلوده و یا مواد لبنی این حیوانات آلوده که بیشتر گوسفند، بز و گاو هستند، به این بیماری مبتلا می‌شوند.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: با توجه به این‌که تب مالت یک بیماری قابل انتقال بین حیوان و انسان است پس واکسیناسیون دام‌های سبک و سنگین یکی از راه‌های پیشگیری از این بیماری بوده تا دام سالم و محصولات سالم آن به دست مردم برسد.

وی در خصوص راه‌های تشخیص آلوده بودن دام‌ها به این بیماری نیز گفت: این بیماری به راحتی با معاینه دامداران و کارشناسان این حوزه قابل شناسایی است، ولی راه دیگر برای حساس شدن دامدار نسبت به آلوده بودن دامش به این بیماری، سقط جنین زیاد در دام است.

خیاط زاده گفت: علاوه بر این‌که انتقال بیماری از طریق استفاده از محصولات دام آلوده انجام می‌گیرد، هوای محل نگهداری دام نیز راهی برای انتقال بیماری است و افرادی که این محیط آلوده را تمیز می‌کنند هم در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان دامپزشکی، مراقبت‌های لازم را در این خصوص انجام داده و با رضایت دامداران اقدام به تزریق واکسن به دام‌ها جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری می‌کند، ولی خود مردم هم باید یکسری نکات را برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت رعایت کنند.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر لزوم استفاده از مواد لبنی پاستوریزه به جای غیرپاستوریزه، افزود: اکنون استفاده از مواد لبنی غیر پاستوریزه بین مردم افزایش یافته است و از سویی نیز اماکنی که اقدام به فروش مواد لبنی خام می‌کنند، مجوز‌های لازم را ندارند، در نتیجه این مواد لبنی خام عرضه شده می‌توانند آلوده به تب مالت باشند.

خیاط زاده ادامه داد: چنانچه افراد اطمینان ندارند که پنیر غیرپاستوریزه بین سه تا پنج ماه در نمک مانده است، بهتر است که از آن استفاده نکنند. برای مصرف شیر خام غیرپاستوریزه نیز بایستی ابتدا شیر را جوشاند و افراد نیز قبل و بعد از جوشاندن آن، حتما دستان خود را به طور کامل بشویند. شیر خام بعد از جوشاندن باید به مدت سه تا پنج دقیقه همزمان با جوشاندن به طور کامل هم زده شود.

وی تاکید کرد: تب مالت به بیماری «هزار چهره» هم معروف است، زیرا ابتلا به آن با علائم عفونی آغاز نشده و افراد شاید فقط درد کمر یا درد مفاصل داشته باشند که با مصرف مسکن، آن را بهبود داده و به پزشک مراجعه نکنند تا این‌که بیماری به مرحله بستری رسیده و فرد به اجبار به بیمارستان می‌رود.

مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: طیف علائم بعدی ابتلا به تب مالت، بسیار وسیع است و افراد باید نسبت به آن حساس شوند و پزشکان نیز در شناسایی آن دقت داشته باشند. افرادی که با علائم درد‌های عضلانی و مفاصل و به خصوص درد‌های کمری به پزشک مراجعه می‌کنند باید نوع مواد لبنی مصرفی و شغل خود را بگویند تا پزشک نسبت به ابتلا به این بیماری حساس شود.

خیاط زاده گفت: بروز علائمی، چون تب، کاهش وزن و بی اشتهایی نیز گاهی می‌تواند فرد را متوجه بیماری کند. افراد در صورت شناسایی به موقع بیماری که طی برخی آزمایشات قابل تشخیص است، می‌توانند سریعا تحت درمان قرار گرفته و بهبود یابند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->