وقوع حادثه دریایی جدید در اطراف یمن (۸ خرداد ۱۴۰۳) رسانه های رژیم صهیونیستی : اسرائیل در فهرست سیاه سازمان ملل قرار می گیرد یک روز سیاه دیگر برای نظامیان صهیونیست در غزه (۸ خرداد ۱۴۰۳) حملات متعدد مقاومت فلسطین علیه صهیونیست‌ها در نوار غزه (۸ خرداد ۱۴۰۳) وحیدی: مصیبت از دست دادن آیت الله رییسی برای ما سخت بود نگرانی شدید دموکرات‌ها نسبت به چشم‌انداز پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا تحویل کمک از طریق دریا به غزه را تعلیق کرد «بورل» شهادت رئیس جمهور فقید ایران و یارانش را تسلیت گفت دبیرکل سازمان ملل حمله اسرائیل به رفح را محکوم کرد | گوترش خواستار آتش بس فوری شد نشست تخصصی «بایدها و نبایدهای هشتم تیر» در مشهد برگزار شد مصر بار دیگر تعامل با تل‌آویو در گذرگاه رفح را رد کرد سردار قاآنی با سرپرست وزارت امور خارجه دیدار کرد سیدحسن نصرالله: چرا در پی سازش با وحشی‌ها هستید؟ | کشتار مردم رفح بر توحش رژیم اسرائیل مهر تایید زد روحانی: جنایت رفح بخشی از استراتژی جنگی اسرائیل است مخالفت پارلمان دانمارک با به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین شهادت ۷۲ آواره فلسطینی در ۴۸ ساعت گذشته (۸ خرداد ۱۴۰۳) نشست امروز شورای امنیت درباره حمله اسرائیل به رفح برگزار می‌شود (۸ خرداد ۱۴۰۳) پوتین: ناتو باید بداند که با چه چیزی بازی می‌کند قالیباف: جهان دیگر تحمل جنایات جنگی رژیم صهیونیستی را ندارد حماس: جامعه جهانی تصمیم قاطعی برای توقف تجاوزات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند
سرخط خبرها

هدف از سفر مقامات پاکستانی به کابل چیست؟

  • کد خبر: ۱۳۷۳۴۴
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۱
هدف از سفر مقامات پاکستانی به کابل چیست؟
حنا ربانی‌کهر، معاون وزیر خارجه پاکستان، امروز (سه‌شنبه) در راس یک هیئت دولتی، به کابل وارد شد. اعضای هیئت پاکستانی در این سفر با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان و برخی دیگر از اعضای کابینه این گروه دیدار می‌کنند. گفته می‌شود اهداف سفر حنا ربانی، بر موضوع‌های امنیتی، اقتصادی و آموزشی متمرکز است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ دفتر مطبوعات وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که حنا ربانی در سفر یک‌ روزه‌ خود به کابل، با طالبان درباره مسائل سیاسی مذاکره می‌کند. بنا به گزارش این دفتر، در این سفر در خصوص روابط دوجانبه از جمله همکاری در زمینه‌های آموزشی، تجارت و سرمایه‌گذاری، ارتباطات منطقه‌ای، تماس‌های مردمی و مسائل مربوط به امنیت منطقه گفت‌وگو خواهد شد.

در بیانیه وزارت خارجه پاکستان آمده است: «پاکستان به عنوان دوست و همسایه افغانستان، مجددا بر همبستگی پایدار خود با مردم افغانستان تاکید خواهد کرد؛ به‌ویژه از طریق تلاش‌هایش برای کاهش بحران انسانی در افغانستان و ایجاد فرصت‌های واقعی برای شکوفایی وضعیت اقتصادی مردان، زنان و کودکان افغان.»

عبداللطیف نظری، معاون وزارت اقتصاد طالبان و هیئتی از سفارت پاکستان در فرودگاه کابل از حنا ربانی استقبال کردند. او از فرودگاه به مقر وزارت خارجه طالبان رفت. تلویزیون ملی افغانستان ویدیویی از دیدار مقام‌های طالبان به رهبری امیرخان متقی با هیئت پاکستانی به رهبری حنا ربانی کهر، منتشر کرد اما درباره موضوع‌های موردبحث در این دیدار، توضیح خاصی ارائه نداد.

با این حال، وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که اگر ملاقات حنا ربانی در کابل موفقیت‌آمیز باشد، زمینه سفر بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان، به کابل نیز فراهم خواهد شد. بر اساس بیانیه وزارت خارجه پاکستان، قرار است هیئت پاکستانی به رهبری حنا ربانی کهر، نگرانی‌های پاکستان را در مورد تشدید حملات تروریستی علیه نیروهای امنیتی پاکستان از منشا افغانستان را به مقام‌های طالبان منتقل کنند.

سخنگوی طالبان در صفحه توییترش هدف از این سفر را بحث روی روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان و پاکستان عنوان کرده است.

وزارت خارجه طالبان گفته است که متقی در این دیدار در مورد رهایی افغان‌های محبوس در پاکستان، سهولت در رفت و آمد مسافرین و تسریع تجارت و ترانزیت با ربانی کهر گفتگو کرده است.

در این اعلامیه آمده است: «متقی در ‌مورد آغاز پروژه‌های تاپی، خط آهن و سایر پروژه‌های بزرگ ابراز آمادگی نمود و موقف طالبان را در قبال روابط سیاسی، رشد اقتصادی ‌و امنیت اظهار نمود. 

به اساس اعلامیه وزارت خارجه طالبان، هیئت پاکستانی به رفتارخوب با مهاجرین افغان، تسهیل رفت‌وآمد و حل مشکلات مربوط به ویزا وعدهٔ همکاری داد و افزود که در راستای تقویت ‌و توسعهٔ تجارت و ترانزیت با افغانستان گام‌های لازم برخواهند داشت.

خانم کهر بعد از وزیر خارجه دومین مقام ارشد وزارت خارجه پاکستان است. محمد صادق خان نماینده خاص پاکستان در امور افغانستان او را در این سفر همراهی می‌کند. 

این سفر دقیقا در بحبوحه اعلام لغو آتش‌بس میان تحریک طالبان پاکستان و دولت این کشور صورت گرفت. تحریک طالبان پاکستان که تابستان گذشته با میانجی‌گری طالبان و شبکه حقانی، با دولت پاکستان به آتش‌بسی نامحدود متعهد شد، اکنون اعلام کرده است که دیگر به این آتش‌بس پایبند نخواهد بود.

البته در مدت آتش‌بس هم دو طرف بارها با هم درگیر شدند و تحریک طالبان پاکستان همچنان به حمله به ایست‌بازرسی‌های نظامیان پاکستانی ادامه داد.

در بیشتر از یک سال گذشته و با سلطه طالبان بر افغانستان، میزان حملات نیروهای تحریک طالبان به پاکستان به‌شدت افزایش یافت. دولت پاکستان بارها در مجامع جهانی، نگرانی خود را از تقویت گروه‌های تروریستی در داخل خاک افغانستان اعلام کرده است.

بر اساس گزارش‌ مراکز پژوهشی، گروه تحریک طالبان پاکستان که در شرق افغانستان مستقرند، از فروش اسلحه و تجهیزات جامانده آمریکایی سود زیادی برده‌اند و از طرفی، به دلیل داشتن حمایت طالبان افغانستان، برای جولان در خاک افغانستان و حمله از آن طریق به پاکستان، فضای بیشتری یافته‌اند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->