سیل در کلات هیچ فوتی نداشت برخورد کوئیک و پارس در مشهد ۶ مصدوم برجا گذاشت (۲۸ اردیبهشت) پرونده سیل مشهد روی میز کمیسیون اصل نود! کشف پیکر‌های چهار مفقود سیلاب در فریمان (۲۸ اردیبهشت) قتل جوان ۲۷ ساله افغان به‌خاطر توپ بازی! (۲۸ اردیبهشت) تمام خسارت‌های درمانی بازنشستگان تامین اجتماعی تا اسفند ۱۴۰۲ پرداخت شد | تسویه حساب ۲۰ روزه با بازنشستگان بازگشایی ۴۴ محور مسدود شده در خراسان رضوی (۲۸ اردیبهشت) تصادف پراید و پژو ۲۰۶ در قوچان ۷ مصذوم برجا گذاشت(۲۸ اردیبهشت) از ۸۱ روستای دارای سکنه سرخس فقط یک روستا جاده دسترسی ندارد نجات معجزه آسای جوان مشهدی از داخل چاه (۲۸ اردیبهشت) نامه سرگشاده نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی به رئیس جمهور درباره کارگران و بازنشستگان   محور صالح آباد - تربت جام بازگشایی شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) متلاشی شدنِ شبکه شیطان پرستی و دستگیری ۲۶۱ نفر نجات نیسان آبی با پنج سرنشین از درون سیلاب (۲۸ اردیبهشت) این پزشکان متخلف هستند عملیات گسترده هلال احمر در سطح استان خراسان رضوی تسویه ۱۰۶ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی تامین اجتماعی سازمان برنامه و بودجه اجرای قانون همسان‌سازی بازنشستگان را به تاخیر نیندازد اطلاعیه اداره‌کل زندان‌های اصفهان درباره «توماج صالحی» آزمون استخدامی آموزش و پرورش برگزار شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تغییر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین

  • کد خبر: ۱۱۵۰۸
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
تغییر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین
یک عضو هیأت‌علمی گروه مامایی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین در حال تغییر است و صرفاً بر ابعاد جسمانی فرد تاکید ندارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر خدیجه میرزایی نجم‌آبادی، امروز در همایش کشوری مامایی و سلامت زنان که به مناسبت صدمین سال دانشگاهی‌شدن مامایی ایران، در تالار ابن‌سینا برگزار شد، اظهار کرد: اولین آموزش‌های مامایی در سال ۱۲۹۸ تاسیس شد و از سال ۱۳۴۰ اداره آموزشگاه دانشگاه تهران توسط افراد ایرانی پیش رفت. در سال ۱۳۵۳، اولین دوره چهارساله مامایی در اصفهان و در سال ۱۳۵۵ در مشهد برگزار شد. در حال حاضر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین در حال تغییر است و صرفاً بر ابعاد جسمانی فرد تاکید ندارد، بلکه بر ابعاد روحی و روانی فرد هم کار می‌شود و تاثیرگذار است.

وی افزود: رویکرد مامایی، جامعه‌نگر است و ارائه خدمات مامایی به صورت عوامل اجتماعی و فرهنگی است و مهم‌ترین عوامل بر سلامت باروری هستند. مراقبت‌های مامایی در حال حاضر تنها بر مادر و کودک خلاصه نمی‌شود و تاثیر به‌سزایی بر خانواده و جامعه دارد. سلامت باروری یکی از نیاز‌های رسیدن به توسعه پایدار در جوامع است.

این دکتری بهداشت باروری با بیان اینکه «سلامت باروری با ارائه طیف وسیعی از خدمات بهداشتی همراه است»، اظهار کرد: هدف کمک به زنان و خانواده، سلامت مادر، نوزاد، سلامت دوران یائسگی، بهداشت سالمندان، سلامت زنان و مردان و دیگر موارد است. سلامتی مهم‌ترین حق هر فردی است و در این راستا، سلامت مادر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این عضو هیأت‌علمی گروه مامایی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مرگ مادر نه تنها در سلامت کودک خانواده و جامعه، بلکه در بُعد اجتماعی و اقتصادی هم تاثیرات فراوانی خواهد داشت. میزان مرگ‌ومیر مادران باردار در ایران و طی سال‌های اخیر روند کاهشی خوبی داشته است.

وی تصریح کرد: یک‌صدمین سال دانشگاهی‌شدن مامایی در ایران فرصت مناسبی است تا به این موضوع بپردازیم. محور‌های همایش در مورد عواملی است که بر سلامت زنان تاثیر دارد. سلامت جنسی، سلامت باروری، اخلاق حرفه‌ای و ارتباطات، مامایی در بحران و بلایای طبیعی از دیگر محور‌های این همایش است. کارگاه سلامت جنسی، کارگاه طب مکمل در مامایی و کارگاه خون‌ریزی زایمان از موضوعاتی است که در این همایش بررسی خواهد شد.

میرزایی نجم‌آبادی با اشاره به اینکه «در حال حاضر با کاهش سریع رشد جمعیت در ایران روبه‌رو هستیم»، گفت: در این پنل راه‌کار‌هایی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد. حدود دوسوم از مرگ‌های مادران با مراقبت‌های ویژه قابل پیشگیری است.

وی عنوان کرد: مفهوم سلامت باروری و سلامت جنسی با یکدیگر کامل می‌شود و باید در جامعه به سلامت جنسی هم توجه داشته‌باشیم. برنامه‌ریزی‌های به‌موقع باعث جلوگیری از عواقب اجتماعی مانند طلاق خواهد شد. امیدوارم برگزاری این همایش راهکار‌های علمی و عملی برای مامایی کشور داشته باشد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->