صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: منظومه شهیدسلیمانی در حوزه اینترنت اشیا کاربرد دارد و امیدواریم در آینده بتوانیم چه توسط خودمان و چه با مشارکت بین المللی از آن برای اینترنت نیز استفاده کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در مورد استفاده اینترنتی از ماهواره‌هایی که از سوی ایران به فضا پرتاب شده گفت: در حوزه منظومه‌های ماهواره ای کاری را شروع کردیم. این ماهواره ها کوچک و مخابراتی هستند منتهی در حوزه پهن باند نیستند که بتوان به وسیله آنها اینترنت ارائه کرد ولی در حوزه اینترنت اشیا و ارتباطاتی از این دست کاربرد دارند. این نقطه شروع است و امیدواریم در آینده بتوانیم چه توسط خودمان و چه با مشارکت بین المللی از آن برای اینترنت نیز استفاده کنیم.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه این ماهواره ها برای ارتباطات راه دور هستند که از کاربردهای مختلف اینترنت اشیا مثل کشاورزی هوشمند، معدن و صنعت بشمار می‌روند، تصریح کرد: منظومه شهید سلیمانی یک منظومه مخابراتی است که کاربرد اصلی اش اینترنت اشیا است و کمتر از صد ماهواره در منظومه شهید سلیمانی به فضا خواهند رفت.

گفتنی است، اصطلاح اینترنت اشیا به ارتباط بین دستگاه‌های محاسباتی، ماشین‌های مکانیکی و دیجیتال در بستر اینترنت بدون نیاز به دخالت انسان اشاره دارد. در این دستگاه‌ها قطعات هوشمندی برای ایجاد ارتباط با سیستم مرکزی و جمع‌آوری و ارسال داده‌های دریافتی از محیط اطراف تعبیه شده است.

زارع پور در ادامه گفت: این منظومه زیرساختی برای برقرار ارتباط شبکه‌های حس‌گر بی‌سیم یا اینترنت اشیا است که برای برقراری ارتباطات به ویژه در نقاط دورافتاده مثل کویر و ... که شبکه ارتباطی وجود ندارد استفاده می‌شود.

براساس این گزارش، منظومه ماهواره شهید سلیمانی یکی از پروژه‌های سازمان فضایی است که از سال گذشته عملیات اجرایی شدن آن آغاز شده است. در توضیح عملکرد این منظومه، حسن سالاریه، رییس سازمان فضایی ایران مهر ماه امسال اعلام کرد: قرارداد منظومه ماهواره شهید سلیمانی با هدف جمع‌آوری داده از ایستگاه سطح زمین منعقد، امضا و ابلاغ شده است و در حال حاضر با تعیین مجری و همچنین انجام اقدامات مربوطه قرارداد طراحی، ساخت، پرتاب، آزمون و تحویل در مدار منظومه مخابراتی اینترنت اشیا (iot) میان سازمان فضایی ایران و کنسرسیوم داخلی منعقد و فرایند طراحی و ساخت توسط مجری پروژه آغاز شده است.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.