صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

نظارت و کنترل بهداشتی اماکن تولید، تهیه، نگهداری و عرضه انواع گوشت و فراورده‌های خام دامی در سراسر استان خراسان رضوی در ایام محرم و صفر ‌به‌ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت می‌گیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس اداره نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اعلام این خبر افزود: با توجه به نقش حیاتی و عمده‌ای که کنترل سلامتی فراورده‌های خام دامی در تأمین امنیت غذایی و بهداشت عمومی جامعه ایفا می‌کند و نیز افزایش نذرهای خیران و استفاده از مقادیر زیادی گوشت و فراورده‌های خام دامی در تهیه غذا‌های نذری به‌ویژه در این ایام، دامپزشکی به‌عنوان متولی بهداشت و سلامت فراورده‌های خام دامی، ضمن افزایش حضور فعال بازرسان و ناظران بهداشتی، به‌منظور تأمین سلامت عزاداران حسینی، به‌صورت ویژه با راه‌اندازی گروه‌های ثابت و سیار بازرسی بر موارد غیرمجاز کشتار دام در‌ معابر عمومی و بر همه مراکز مرتبط با فراورده‌های خام دامی مانند آشپزخانه‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها، مراکز عرضه شهر، سردخانه‌ها، مساجد، تکایا، محل‌های استقرار هیئات مذهبی، مؤسسات خیریه، زائرسراها، مأمورسراها، ایستگاه‌های پذیرایی صلواتی بین‌راهی و... که تأمین‌کننده مواد لازم برای هیئات مذهبی و مردم هستند یا مواد غذایی لازم برای هیئات در آن‌ها تهیه و تأمین می‌شود، نظارت خواهد کرد.

دکتر سید محمد مهدی احمدی، کشتار غیرمجاز دام در معابر عمومی و نیز استفاده از گوشت و فراورده‌های خام دامی غیربهداشتی و موارد مشابه را از جمله مصادیق تهدید علیه بهداشت عمومی خواند و در این زمینه با اشاره به ماده ۶۸۸ ‌قانون مجازات اسلامی گفت: به موجب این قانون، هر اقدامی که تهدید علیه بهداشت عمومی شناخته شود، ممنوع است و برای مرتکبان آن از سوی مراجع قضایی مجازات در نظر گرفته شده است.

وی افزود: قانون سازمان دامپزشکی کشور نیز تصریح می‌کند که همه صاحبان و مسئولان نگهداری دام و کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و مراکز تهیه و آماده‌کردن فراورده‌های خام دامی اعم از اشخاص و مؤسسات و شرکت‌های خصوصی‌ یا دولتی‌ یا وابسته به دولت و هر نوع شرکت و سازمانی که به هر نحوی به پرورش دام و تهیه و آماده‌کردن فراورده‌های خام دامی اشتغال دار‌د، موظف به اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی کشور است.

دکتر احمدی از مسئولان هیئات مذهبی نیز خواست‌ در تهیه غذا، از گوشت و فراورده‌های خام دامی سالم و بهداشتی استفاده کنند و بهداشت را در همه مراحل آماده‌سازی، نگهداری و به‌کارگیری این مواد در نذورات و تغذیه هیئت‌ها رعایت  کنند و نیز به منبع و مرکز عرضه‌کننده و تاریخ تولید و انقضای آن توجه کنند.

وی در پایان از شهروندان خواست تا در صورت هرگونه ابهام در این مورد یا مشاهده تخلف در حوزه بهداشتی فراورده‌های خام دامی با شماره پیامک ۳۰۰۰۰۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان ارتباط برقرار کنند.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.