صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

اگر از آن دسته افرادی هستید که ساعت‌ها در Google Earth دنبال اکتشاف هستید، سرگرمی جدیدی برای شما وجود دارد. ناسا به تازگی دقیق‌ترین نقشه سه‌بعدی مریخ را منتشر کرده است.

شهرآرانیوز - نقشه تعاملی Global CTX Mosaic of Mars (با کلیک در برگه جدید باز می‌شود) را آزمایشگاه «بروس موری» موسسه فناوری کالیفرنیا برای تجسم سیاره‌ای ایجاد کرده است. این نقشه موزاییکی از تصاویر سیاه و سفیدی که مدارگرد «شناسایی مریخ» ثبت کرده تشکیل شده است. تیم تحقیقاتی این مدارگرد حدود ۱۱۰۰۰۰ تصویر مریخ را در یک دوره شش ساله جمع‌آوری کرده‌اند و به هم چسبانده‌اند. بیشتر تصاویر با استفاده از یک الگوریتم کامپیوتری سازمان‌دهی شده‌اند، اما ۱۳۰۰۰ تا از آن‌ها را محققان به صورت دستی به نقشه اضافه کرده‌اند.

طبق گزارش سایت Space این نقشه آن‌قدر دقیق است که در هر پیکسل حدود ۲۷۰ فوت مربع (۲۵ متر مربع) از سطح مریخ پوشش داده می‌شود. به عبارت دیگر اگر قرار باشد نقشه چاپ شود، تصویر ۵.۷ تریلیون پیکسلی (۵.۷ تراپیکسلی) بزرگ‌تر از یک زمین فوتبال خواهد بود.

لورا گربر، دانشمند مریخ در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا، در بیانیه‌ای گفته است: «من مدت زیادی است که چنین چیزی را می‌خواستم. این نقشه هم یک محصول زیبای هنری است و هم برای علم مفید است.»

تا پیش از این ۱۲۰ مقاله علمی به نسخه بتای نقشه ارجاع داده‌اند که مزایای آن را برای دانشمندان نشان می‌دهد.

استفاده از این نقشه -که برای عموم هم در دسترس است- بسیار آسان است. به سادگی نقشه را در یک مرورگر وب باز کنید، سپس روی اطراف کلیک کنید تا مناطق مختلف سیاره را کاوش کنید، بزرگنمایی کنید تا جزئیاتی مانند رد‌ گرد و غبار را که از روی سطح عبور می‌کنند، ببینید.

در پایین نقشه برگه‌هایی برای کلیک کردن وجود دارد که شما را به نقاط مشخصی می‌رساند، مانند دهانه Jezero، جایی که مریخ نورد «استقامت» (Perseverance) ناسا در حال حاضر در آن کار می‌کند، یا Olympus Mons، بزرگترین آتشفشان منظومه شمسی.

جی دیکسون، مدیر آزمایشگاه موری که این پروژه را رهبری می‌کرد، در بیانیه‌ای گفته است: «من چیزی می‌خواستم که برای همه قابل دسترسی باشد. مادر من که به تازگی ۷۸ ساله شده است، اکنون می‌تواند از آن استفاده کند. هدف کاهش موانع برای افرادی است که به کاوش مریخ علاقه دارند.»

 
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.