صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مدیر امور شیلات و آبزیان خراسان رضوی گفت: با توجه به پتانسیل‌های موجود در پرورش ماهی در خراسان رضوی، سرانه مصرف استان با عدد ۷.۲ از میانگین کشوری فاصله دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مجید طاهرپور در نشست خبری که صبح امروز ۱۶فررودین در جهاد کشاورزی استان برگزار شد، گفت: تأسیس و راه‌اندازی دو کارخانه بزرگ آبزیان با ظرفیت ۶۰ هزار تن در شهرستان قوچان و یک کارخانه ۱۰هزار تنی در سبزوار را در استان داریم که به بهره‌برداری رسیده است. همچنین یک کارخانه ۶۰ هزار تنی هم در مشهد تا پایان سال افتتاح‌ می‌شود. این کارخانه‌ها نقش بزرگی در برآورده‌کردن نیاز استان و صادرات به کشور‌های هم‌جوار مثل افغانستان و ترکمنستان دارند.

به گفته مدیر امور شیلات استان، یکی از اقدامات شاخص استان در حوزه تولید، پرورش ماهیان خاویار است. ما پنج مرکز پرورش ماهی خاویار در استان داریم که ۴ واحد در شهرستان سبزوار و  یک واحد در شهرستان داورزن فعال است که ۵۰ تن گوشت و ۱۱۰ تن خاویار روانه بازار کرده است.

وی افزود: مزرعه جدید ما هم در شهرستان کلات به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید که جمعا شش مرکز‌ می‌شود. همچنین دو مجوز ۲۰ و ۳۰ تنی تولید خاویار در قالب پروانه تأسیس در گناباد صادر شده است.

طاهرپور درباره تولید ماهی خاویار تصریح کرد: برای اولین بار امسال استحصال ماهی خاویار در استان انجام شده و نیاز ما به سایر استان‌ها را در بحث استحصال خوشبختانه رفع کرده است که مسلما بر هزینه‌های تمام‌شده تولید این ماهی تأثیرگذار است. و بدین ترتیب خراسان رضوی جزو ۱۰ استان استحصال کننده خاویار در کشور به شمار می‌ رود.

وی افزود: یکی از کار‌های شاخص در استان این است که یکی از پنج استان هستیم که مجوز ماهی تیلاپیا را کسب کرده‌ایم و آماده افتتاح است. این مرکز در شهرستان قوچان در فضای محصور و به‌صورت آزمایشی در حال فعالیت است. هزینه تمام‌شده تولید این ماهی کمتر است. بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود حدود ۵۰۰ تن در حدود ۵ مرزعه آبی پرورش تیلاپیا راه‌اندازی کنیم. مشکل اصلی بحث مجوز بود که در حال انجام است.

طاهرپور با تأکید بر فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف آبزی، افزود: سرانه مصرف آبزی در کشور ۱۳.۰۳ است که این سرانه مصرف در استان حدود ۷.۲درصد است و هنوز از میانگین کشوری فاصله داریم. این درحالی است که خراسان رضوی با جمعیت پنج میلیون نفری و ورود زائر به این شهر ظرفیت بسیاری برای مصرف دارد.  

این مسئول یادآور شد: دومین مرکز پرورش کروکدیل در مشهد به‌زودی افتتاح‌ می‌شود. اولین مرکز در ملک‌آباد است. پرورش کروکدیل در راستای مصارف گردشگری است.

وی تاکید کرد: در راستای حمایت از تولید کنندگان پروژه های شیلات در استان خراسان رضوی طی سال گذشته ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخشهای مختلف به فعالان این حوزه پرداخت شد که از این حیث رتبه سوم کشور را دارا هستیم.

طاهرپور بیان داشت: با هدف استفاده از دانش در حوزه پرورش ماهیان و آبزیان، تعاملات خوبی با شرکتهای دانش بنیان در استان انجام شده است و معرفی گونه‌های جدید پرورش نیز در دست مطالعه و بررسی قرار دارد.

مدیر شیلات استان گفت: با افزایش حمایت از تولید کنندگان تلاش داریم تا میزان تولید ماهی در خراسان رضوی طی سال جاری به حدود ۱۴ تن افزایش یابد.

به گزارش شهرآرانیوز، هشت هزار و ۶۰۰ تن ماهی سردابی و حدود سه هزار تن ماهی گرمابی طی سال گذشته در استان خراسان رضوی تولید شده است. خراسان رضوی از استانهای غیر ساحلی با آبهای داخلی است، ۳۷۰ تن ماهی گرمابی تولیدی در استان در منابع آبی مانند سدها، دریاچه‌ها، پشت سدها و بندها تولید شده است. همچنین تولید ماهیان زینتی در استان خراسان رضوی طی یکسال گذشته ۱۲ میلیون قطعه بوده است.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.