شهید رئیسی چگونه مدیران کشور را انتخاب می‌کرد + فیلم صدور اطلاعیه شماره یک ستاد انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری همایش «سرآغاز حرفه‌‌گرایی» ویژه روان‌شناسان و مشاوران استان در مشهد برگزار شد | شهید رئیسی در حوزه مشاوره به‌دنبال تخصص‌گرایی بود رایزنی سرپرست وزارت خارجه ایران و وزیرخارجه ارمنستان ازدواج آسان موجب آرامش، نظم و پیشرفت در جامعه می‌شود مناظرات انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ انجام می‌شود رنجبرزاده: بازشماری آرا خلاف آیین‌نامه است سازمان جهانی بهداشت: شرایط در غزه «به شدت فاجعه‌بار» است درگیری مسلحانه اراذل‌و‌اوباش در مُلک‌آباد مشهد، ۲۸ مصدوم برجای گذاشت + عکس وزیر صمت در مشهد: ۲۰ درصد یخچال و فریزر کشور در خراسان‌رضوی تولید می‌شود + فیلم رهبران کشور‌های عربی در چین خواستار توقف جنگ غزه شدند گفت‌وگوی تلفنی ماکرون و محمود عباس داغ رفح به قلب خبر می‌زند شرر اعتراض نمایندگان | توضیحات قالیباف درباره فرآیند اعتراض به اعتبارنامه منتخبان مجلس + فیلم آخرین اخبار از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) وزیر کشور: انتخابات ریاست‌جمهوری در کمال امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت گسترده برگزار خواهد شد شی جین‌پینگ: از تشکیل کشور فلسطین حمایت می‌کنیم قالیباف: امروز نه فقط فلسطین و غزه و رفح بلکه دستاورد‌های تمدن انسانی در مرز تهدید است ثبت‌نام کاندیدا‌های چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) نامه رهبر معظم انقلاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا | شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید
سرخط خبرها

نگاهی به تلاش تهران و اسلام‌آباد برای تقویت روابط دو جانبه

  • کد خبر: ۲۲۳۳۶۱
  • ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
نگاهی به تلاش تهران و اسلام‌آباد برای تقویت روابط دو جانبه
ایران و پاکستان با توجه به روابط عمیق دوستانه و برادرانه‌ای که طی سال‌های متمادی داشته‌اند در تلاش هستند تا روابط خود را در چارچوب همکاری‌های سیاسی و اقتصادی تقویت بخشند و اهمیت راهبردی مناسبات دوجانبه می‌تواند تحکیم بخش ادامه سیاست‌ها و حسن روابط دو کشور در آینده باشد.

به گزارش شهآرانیوز، روابط تاریخی و دیرینه ایران و پاکستان به‌عنوان دو همسایه با اشتراکات فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی همواره محیط امنی برای هر دو کشور رقم زده است، در حال حاضر با توجه به شرایط حساس منطقه‌ای و جهانی قطعا سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد از اهمیت ویژه ژئوپلیتیکی و بین‌المللی برخوردار است.

شاید بتوان این سفر را آغاز روابط راهبردی میان ایران و پاکستان عنوان کرد که منجر به تقویت مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی بین دو کشور شود و توطئه‌های دشمنان را خنثی کند.

مبارزه با تروریسم، امنیت مرزها، موضوعات اقتصادی به ویژه خط لوله گاز، مسائل دو جانبه و موضوعات مرتبط با همسایگان به ویژه افغانستان مهم‌ترین مسائلی است که مقامات دو کشور می‌توانند درباره آنها رایزنی کرده و نتایج آن موجب تقویت مناسبات ایران و پاکستان شود.

نگاهی به تلاش تهران و اسلام‌آباد برای تقویت روابط دو جانبه

«نوذر شفیعی» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به سفر رئیس‌جمهور به اسلام آباد اظهار داشت: تقریبا در میان همسایگان ایران هیچ کشوری به اندازه پاکستان روابطش با ایران امن و آرام نیست، این مساله نیز ریشه در تاریخ، جغرافیا و فرهنگ دارد. اساسا پاکستانی‌ها برای ایران ارزش و احترام بالایی قائل هستند و پاکستان خود را بخشی از گهواره تمدنی ایران می‌داند، در واقع نگاه احترام‌آمیزی برای ایران قائل هستند. 

وی تصریح کرد: به لحاظ پیشینه تاریخی روابط دو کشور ایران اولین کشوری بود که در سال ۱۹۴۷ پاکستان را به رسمیت شناخت، حتی ایران در زمان جنگ‌های میان هند و پاکستان به نوعی جانب پاکستان را گرفت. همچنین پاکستان اولین کشوری بود که بعد از انقلاب، نظام جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت. در جریان جنگ تحمیلی نیز اگر نگوییم از ایران جانبداری کرد، اما عملکردش نوعی جانبداری از ایران بود.

این استاد دانشگاه همچنین بیان کرد: در زمانی هم که پاکستان آزمایش اتمی خود را انجام داد، ایران اولین کشوری بود که به پاکستان تبریک گفت حال آن‌که کشور‌های دیگر پاکستان را تحریم کردند؛ بنابراین این تحولات نقاط عطفی را در روابط دو کشور رقم زده است.

شفیعی در ادامه اظهار داشت: لازم است در جریان سفر رئیس‌جمهور به پاکستان به این نکته توجه شود که اسلام آباد در شرایط فعلی با چه چالش‌هایی مواجه است. پاکستان چه ظرفیت‌هایی را به لحاظ قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری دارد. بهبود شرایط اقتصادی پاکستان به عنوان بخشی از امنیت ملی این کشور در نظر گرفته شده است، ایران با درک این واقعیت می‌تواند به پاکستان کمک کند و زمینه‌های لازم برای گسترش مناسبات اقتصادی فراهم شود.

نگاهی به تلاش تهران و اسلام‌آباد برای تقویت روابط دو جانبه

شفیعی همچنین گفت: پاکستان به شدت به انرژی نیاز دارد و برای صلح و ثبات در پاکستان مهم است بخشی از انرژی خود را از طریق قطر با هزینه بالا به صورت نامطمئن وارد می‌کند، اما خط لوله زمینی می‌تواند منبع مطمئن‌تری باشد. البته پاکستان در این زمینه دو مشکل دارد یکی نیاز به گاز دارد دیگری فشار آمریکا به پاکستان است؛ بنابراین پاکستان باید بین این دو دست به انتخاب بزند و بهتر که آمریکا را وادار کند به دلیل نیاز مبرم پاکستان به گاز آن را از تحریم‌ها معاف کند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین درباره روابط منطقه‌ای ایران و پاکستان نیز ابراز کرد: باید این مساله میان مقامات دو کشور ایران و پاکستان مطرح شود که این دو کشور رقیب نیستند پاکستان مسائل خودش را در افغانستان دارد، ایران نیز همین‌طور. بهترین گزینه تهران و اسلام‌آباد در مورد افغانستان همکاری است. در واقع کلید حل مساله افغانستان در دست سه کشور ایران، افغانستان و پاکستان است. اگر کشور‌ها بخواهند انفرادی عمل کنند، ممکن است چنین تصور شود که در رقابت با یکدیگر عمل می‌کنند.

شفیعی درباره تاثیر نفوذ و دخالت‌های آمریکا در سیاست‌های پاکستان در ارتباط با همسایگان به ویژه ایران گفت: به نظر می‌رسد پاکستان هنوز مساله دوره جنگ سرد روابطش را با قدرت‌های بزرگ تنظیم می‌کند و اکنون نیز دستور کار سیاست خارجی‌اش موازنه‌بخشی میان آذربایجان و چین، روسیه و چین و ... است درواقع روابط خود را به گونه‌ای تنظیم می‌کند که از همه استفاده کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->